Milyen routert vegyek?
t-home adsl internetem van amihez szeretnék venni 1 routert, hogy laptopton,mobilon is elérhető legyen wifivel.
pár ezerért milyet vegyek vezeték nélküli vagy vezetékes?
150mbps jónak számít?
ja és 5megás netem van,ami lehet 15ös lesz.
tp-linkre gondoltam de vezetéknélküli vagy vezetékes?
"szeretnék venni 1 routert, hogy laptopton,mobilon is elérhető legyen wifivel."
WIFI nélküli routerrel h akarod hogy elérhető legyen mobilon is wifivel?!
TP-Link TL-WR741ND. A legjobb ár/érték arány a piacon belépő szinten. A Linksys-Cisco sem Isten, volt jó néhány kellemetlen kalandom azokkal is, és ráadásul drágábbak, a hasonló tudásúak meg dupla annyiba kerülnek. A pénznek meg millió helye van.
A 150 mbps a Wi-Fi sebességét jelenti (lite N). Csak elméleti maxiumum, ez a gyakorlatban olyan 50-60 mbit -et jelent. Persze csak akkor, de az adapter is tudja a lite N-t. Itt találsz egy kis összefoglalót a mai router -ek képességeiről:
Persze a Cisco már a felső kategória inkább.
Nem véletlenül a nagy rendszereknél használják őket elég gyakran.
tp-link
nekem bevált
inkább wifi-t ha telefonra,laptopra is akarod
A TP-link Routereket el kell felejteni ugyanis van bennük egy elég nagy búg.Ha portot akarnál nyitni a port tigeringnél nem lehet rangot megadni így 1-65534 ehelyett csak visszaugat ugyan ez van ha IP alapján akarnád.Felakarnál rakni egy szerverprogit akkor meg vagy lőve.Némelyik működne de vannak amiknél ez elég nagy zavart okozna.Röhej tiger portnál nem lehet rangot megadni egy portot fogad csak el egy nagy rakás sz. Én egy N szabványú linksyst ajánlok gyönyörűen minden kifogástalanúl beállítható egyszerű átlátható kezelőfelülettel 2 antennás MIMO technológiával és emelett
még stabil is.Az öreg TP-link G szabványról meg ne is beszéljünk annyira instabil hogy ha PL emeleten akarnád fogni és a földszinten van a router arra sincs garancia hogy normális neted lesz annyi a holtpont.Amúgy Hot Spotokhot is a linksys nagyon tuti egy öreg G-szabványút is jó időben 0,5Km-ről lehet lőni az N es linksys meg 300m en 4 es jellel jön.
Ott valamit te b*szol el akkor.
Hidd el, nem egy TP-link routert konfiguráltam be és még nem volt olyan, amit ne lehetett volna megoldani.
Igen, csináltam olyat is, hogy az alhálózaton 3 gépen futott 5 szerver és láss csodát, gond nélkül ment minden.
Szóval nem hiszem, hogy a router lenne a rossz... (Ráadásul ott van a legtöbbre egy pár másik firmware például OpenWRT. Amit azzal nem tudsz megcsinálni, azt nem is lehet.)
De miért akarsz minden portot megnyitni?
Ha ez kell, arra ott a DMZ.
Hidd el elég sok routert állítottam, szinte az összes létező típussal volt már dolgom és ezeket amiket leírtál bármelyiken meg lehetett csinálni.
(De amúgy nagy felelőtlenség minden portot kinyitni...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!