Hogy lehet azt megcsinálni hogy a háttérbe legyen egy kép a weboldalon?
Csináltam egy képet photoshoppal hogy hogy szeretném...
kép:
Szóval a fehér az az ahol vannak az adatok körülötte meg van ez a kép (éppenséggel yodák)...
Ezt kellene HTML kódba de nem tudom megcsinálni...
Előre is köszi! :-D
Feldarabolod a képet, majd html-ben összerakod őket mint egy kirakóst. Így amikor betölt a sok kis darab, az egy egésszé áll össze. Ahogy haladsz a forráson, lesz egy darab kép bal oldalon, majd felül is, majd jobb oldalon is, majd lentebb is, és a végén az kiad egy egészet. Csak ennél a mozaiknál nem lehet jól szemléltetni a dolgot, mert mindenhol ugyanaz van.
De ezeknél az oldalaknál nem úgy van, hogy amit megadsz háttérképnek, az lesz a háttér, fölötte egy rétegben pedig a tartalom? Mert akkor csak megadod a háttérképet, és az berakja hátra. Elöl meg marad a sima bejegyzés.
Mindenesetre ha egy ilyen kinézetű oldallal találkoznék, az lenne az első és utolsó alkalom hogy ott jártam. Ettől még az alap sablonok is ízlésesebbek.
nemtom h blog.hu-n h mennek a dolgok, de én így csinálnám:
<html>
<head>
</head>
<body background=" [link]
<style type="text/css">
#ide {
position:absolute;
left:330px;
top:240px;
width:631px;
height:415px;
z-index:1;
}
</style>
<div id="ide">
IDE JÖN A SZÖVEG
</div>
</body>
</html>
a divet pozicionálni kell, mert nem a helyén van.
off: sztem a kép rossz, mert nem tölti ki teljesen az oldal szélességét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!