Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ez most komoly? Beteg vagyok?...

Ez most komoly? Beteg vagyok? Ennyi?

Figyelt kérdés

Hali.

Szóval anyám azt mondta én már beteg vagyok a sok netezéstől, vagyis.

Hát iskolába járok. elmegyek reggel 7kor és este 5 és 8között jövök haza az iskolából. Tanulok, és már akkor be van kapcsolva a gépem. Zene megy rajta. Iskola időben este 11nél tovább nem akarom húzni, 11kor leteszem a gépet.

Hétvégente szünetekben nem zavar, általában 1-2 fele teszem le. Volt úgy hogy 4kor meg 5kor, de akkor csak egy nagyon kedves ismmimmel beszélgettem akit ritkán lehet elkapni élőben is. Anya azt mondta beteg vagyok. Minden nap be van kapcsolva tuti, egy héten legalább 6x. és általában zenét hallgatok facebookozok blogozok és beszélgetek másokkal!Van normális életem meg barátaim. Nem játszok max. honfoglalót, de nagyon ritkán Ez már betegség? Álljak le?

16 éves lány.

2011. dec. 22. 14:56
 1/10 _Zoldike_ ***** válasza:
Nem, lassan 2012-t irunk. Elcsereltuk a tevet, a hifit es a tobbi kacatot pcre, es/vagy okostelefonra. Van aki ezt nem erti, szerintem normalis.
2011. dec. 22. 15:00
 2/10 anonim ***** válasza:

Ez nem egyedi eset.

A te korosztályod nagy része ennyit használja manapság a gépet.

És ez egyre növekszik.

Sajnos.

De ez nem betegség.

Ilyen a világ.

De azért próbálj meg legalább, több megszakításban gépezni, egy kis levegőzés soha nem árt.

Kiviszed pl a kutyát (ha van) sétálni egy kicsit...meg hanyagold a hajnali gépezést..nem egészséges..többek között,kicsinálja a már amúgy is fáradt szemet.

2011. dec. 22. 15:05
 3/10 legendavagyok01 ***** válasza:

A zenehallgatás (vagy filmnézés) nem számít gépezésnek. Én is mindig zene mellett tanultam, csak amikor én voltam 16, magnó volt és kazetta (meg videó). :)

Napi kb. két (esetleg három) óra "gépezés" nem olyan sok, ha meg van mellette a 7-8 óra alvás, főleg iskolaidőben.

És ha a tanulással sincs baj, akkor biztosan nem beteges. :)

2011. dec. 22. 15:06
 4/10 anonim ***** válasza:

A szülőknek ez azért tűnik betegesnek, mert nem értik, amit csinálsz.

Napi 7 órát megy a tévé - teljesen normális

Napi 7 órát megy a gép - hú te biztosan függő vagy, beteg vagy, tutira búza is vagy.

Így megy ez...

2011. dec. 22. 15:09
 5/10 anonim ***** válasza:
Menj el Computer terapeutához. Errősen megfertőzött a Windows vírus!
2011. dec. 22. 15:10
 6/10 anonim ***** válasza:

az lényegtelen hogy mennyit vagy gép előtt, amíg nem megy más rovására (tanulás, szociális élet, alvás stb.)

a függőség ott kezdődik, amikor inkább kockulsz, minthogy lemennj egy sörre mikor hívnak a haverok, vagy állandóan hajnal 3ig lógsz FBn képeket nézegetve alvás helyett.

ahogy írtad ezek rád nem jellemzőek, szóval nincs mitől tartanod

2011. dec. 22. 15:23
 7/10 A kérdező kommentje:
Hogy közöljem vele hogy ez normális?
2011. dec. 23. 13:01
 8/10 legendavagyok01 ***** válasza:

Írj neki egy e-mail-t, hogy jöjjön fel msn-re, mert beszélni akarsz vele arról, hogy nem gépezel sokat. :-)

Na de komolyan, elmondod neki amit írtunk is, hogy minden olyanra a számítógépet használjuk már, amire régen nem, és fel sem tűnt.

Régen napi két óra tv vagy zenehallgatás, fél óra telefonálás, fél óra újságolvasás senkit nem zavart. Ha ugyanezt valaki ma gépen csinálja, semmivel sem rosszabb. És ha tényleg nem megy semmi (tanulás, társas kapcsolatok) rovására, akkor tényleg nincs mitől megijedni.

2011. dec. 23. 15:20
 9/10 Antenna Gábor válasza:

H

Normálisnak, normális... én épp ugyanennyit használom a gépet, s kb ugyanazidőtájt is. Ám azért azt tudnod kell, hogy ez az egészségedre igenis negatív hatással van. Olvass utána, mi lehet a későig tartó fennléttől! (-tényleg nemkamu-) A netezéssel nincs gond... begood

2011. dec. 25. 13:43
 10/10 A kérdező kommentje:
Tudom hogy felborul a szervezetem működése. Ezért próbálom kompenzálni a hétköznapokkal
2011. dec. 25. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!