Miért megy el a net a torrenttől?
Nos a probléma a következő, UPC Fiber Power 30-as netem van, 30 Mbps letöltés és 3 Mbps feltöltés. Már elég rég óta fennáll ez a probléma ha mondjuk egy filmet szeretnék letölteni és nem korlátozom le a letöltési sebességet, egy idő után csak úgy elmegy a net, ilyenkor a router restartolásával visszajön. De elég idegesítő átfutkozni a másik szobába 500Mb-nyi letöltés után. Ha mondjuk lekorlátozom 1 Mbyte/s -re akkor tovább bírja, de van amikor úgy is elmegy. Az uTorrentet frissítettem 3.0.0-ás verziót használok, megpróbáltam közvetlenül a modemre csatlakozni, úgyis ugyanez a helyzet, csak talán egy kicsit később megy el a net.
Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném. :)
Én az operációs rendszer naplójára gondoltam: Startmenü / Futtatásba írd be: eventvwr.msc
Ha itt találkozol egy (4226.....A TCP/IP elérte az egyidejű TCP kapcsolatkísérletek számára vonatkozó biztonsági korlátot) szöveggel, akkor az operációs rendszered bontja a kapcsolatokat.
Ezeket érdemes elolvasd (amit írtam)
Alapok, fogalmak.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__2..
Bővebben port nyitás egyebek
Az Utorrent kliens üzenetei, megoldása:
Általános hibaüzenetek
megoldás
nem hozható létre kapcsolat,mert a célszámítógép visszautasította a kapcsolatot.
Várj egy kicsit, lehet hogy a tracker túlterhelt, esetleg halott a torrent!
Hozzáférés megtagadva
Ez akkor fordul elő , ha a kliens letöltési mappáját, egy másik indexelő alkalmazás használja. Toolbarok MNS Search. Roxyo stb.Menj a letöltési mappára, jobb klikk-->Tulajdonságok-->Speciális-->gyors kereséshez az indexelő indexelje a mappát alól Vedd ki a pipát!Érdemes a meghajtón kikapcsolni (kevesebb helyfoglalás és nem töredezik) Sajátgép jobb klikk a meghajón és az indexelés a meghajtónál ne legyen pipa!
''unregistered passkey on DS ''Error: Tracker Response Error:regisztrálatlan passkey on tracker in Tracker''
Egy a kliensedben lévo~ ugyanarrol az oldalrol letöltött torrentböl másold át a passkeyeddel kiegészített URL-t ebbe a hibás torrentbe.Vagy az elkészített torrent fájlt társítottad a klienssel és nem azt ami az oldalról származik, töltsd le az oldalról a torrent fájlt ami tartalmazza a személyes passkey-ed
Minden torrentre azt írja ki, hogy '''Nem lehetbetölteni *.torrentet'': A rendszer nem találja a megadott fájlt'']
Töltsd le a torrent fájlt a gépedre és úgy nyisd meg a kliensedben
Nem egyezik a kliensben és az oldalon mutatott adatforgalom
Frissitsd a kliensed kézzel mert a tracker csak bizonyos időközönként frissitt.
Error: Tracker Response Error:unregistered passkey on DS in Tracker
Az oldalon a Beállítások menüpont Új Passkey és töltsd le újra az oldalról a torrentet.
Error: Tracker Response Error:access denied, banned client in Tracker
Az általad használt kliens tiltva van, ezért cseréld le!
empty dictioniry's (keys)
Nem jól, vagy egyáltalán nem adtad meg a tracker announce url-jét! Amikor létrehozod a torrentet
Invalid passkey
Cserélj azonosító kulcsot (passkeyt)!
The system cannot find the path specified (A rendszer nem találja a megadott elérési utat és a torrent feladat leáll.)
Használj rövid (maximum 255 karakterű) mappa és fájlneveket.Esetleg túl nagy mélységben van a letöltési könyvtár.Tedd a gyökérmappába (C:letöltési könyvtár)
Van egy win- es trükk ami engedélyezetté teszi a hosszú fájlnevek használatát.Ez csak ötlet, mert nem jó ha te használod mert esetleg más gépen nem használható a hosszú fájlnév és íráskor sem előnyös Kompatibilitási okokból az XP minden fájlhoz rendel egy 8.3 formátumú DOS-os nevet. Ha nem használunk DOS-t és DOS-programokat, kikapcsolhatjuk a funkciót. Indítsuk el a rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt, és a HKEY_LOCAL_MACHINESystem CurrentControlSetControlFileSystem mappában állítsuk 1-re az NtfsDisable8dot3NameCreationkulcs értékét.
Utorrentnél
Piros nyíl:Mit jelent ha letöltésnél piros a nyíl?
Általában annyit jelent, hogy nem tudsz le/feltöltési adatokat küldeni a Trackernek, tehát az arányodat nem tudja számolni.
(-> Publikus trackereknél ez normális) Ha tracker állapotnál (Klikk a torrentren, majd lent) Időtúllépéses hibát látunk akkor vagy a szerver vagy a mi kapcsolatunk túl van terhelve. Ha eddig nem jelentkezett ilyen gondunk és nem babráltuk a kliens beállításait, akkor várjunk türelemmel. Ha hozzányúltunk a kliens beállításaihoz akkor állítsuk vissza.
* Gyakran előfordul még, hogy ''unregistered torrent'' hibaüzetet olvashatunk. Ha mi töltöttük fel a torrentet akkor állítsuk meg a kliensben lévő feladatot és pár eprc múlva indítsuk el a feladatot. Ha nem mi töltöttük fel, akkor valószínűleg törölve lett az odlalról. -> Már nem tudjuk letölteni.
* Nem olyan gyakori, de fontos eset, ha ''unregistered passkey''-t olvasunk hibaüzenetként. Ilyenkor meg lett változtatva az oldalon az azonosítónk. (nem a felhasználói nevünk, hanem ami a torretnben szerepelni szokott hosszú kód) Ha nem mi változtattuk meg, akkor sürgősen változtassuk meg az oldalhoz tartozó jelszavunkat és a passkeyt, mert valószínűleg lopják a profilunkat. Ha mi változtattuk meg, akkor töröljük a kliensből a torrenteket majd töltsük le őket újra a trackerről. (nem veszik kárba az eddig letöltött adat) Amennyiben nem mi cseréltük a passkeyt sürgősen változtassunk jelszót és passkeyt az adott trackeren!
* Bár ezeken kívül sokféle lehet még a hiba oka, erről a kliens tájékozatni fog itt a Tracker állapota sorban.
Piros x azt jelenti hogy nincs tracker, vagy nem tudtál hozzá kapcsolódni.esetleg elfogyott a hely a merevlemezen!
Piros ''!''
Ez esetben nem aktív a uTorrent által használt port. Ez akkor lehet, ha a tűzfal vagy a router blokkolja a kiválasztott portot.Nyiss portot!
Erről beszéltem!A hiba ami a naplódban van az azt jelenti, hogy ha sok a kapcsolatod, a windovs bontja.
visszatérve az eseménynaplóra (4226.....A TCP/IP elérte az egyidejű TCP kapcsolatkísérletek számára vonatkozó biztonsági korlátot).:
futtatásba (startmenü) beírod:eventvwr.msc
Rövid info.:
Félkapcsolatok számának növelése (xp- vista):
megakadályozhatod hogy a windows lekorlátozza az egyidejű kapcsolataid számát!Letöltöd a EvID4226Patch-et.
ami módosítja a C:\WINDOWS\system32\drivers\tcpip.sys -t.A vírusírtó/tűzfalat addig állítsd le, mert vírusnak fogja ítélni, mint minden olyat ami rendszerfájlokat módosít!A 2-es szervizcsomagban (tól) bevezetett új tcp/ip.sys.rendszer fájl másodpercenként 10 félig nyitott egyidejű kapcsolatot engedélyez, ezt túllépve DoS támadásnak érzékeli és lekorlátozza netet!!!
Legegyszerűbb ha az asztalra mented. Telepítése: A PC-t csökkentett módban kell indítani /bekapcsoláskor F8 gomb nyomogat>a dosos ablakban jelöld a csökkentett mód hálózat nélkül sort / duplakatt az asztalon a patch ikonjára.A telepítés kommunikál veled, először közli hogy az eredeti tcp/ip.sys. fájlról másolatot készített a biztonság kedvéért az eredeti helyén /windows>system32>drivers/ TCPIP.SYS original néven. Majd felajánlja a max 50 egyidejű kapcsolat számát ( lehet több is nekem 150) Ezután telepíti az új fájlt. Enter, utánna normál módu indítás.
Ettől fügetlenül lehet,hogy nem bírja a modem a sok kapcsolatot és belehal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!