Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hálózatban lévö gépek figyelés...

Csiber kérdése:

Hálózatban lévö gépek figyelése, jelzése a többi gép felé, ha egy gép bekapcsolódott! Hogyan lehetne ezt megoldani?

Figyelt kérdés
Tegyük fel van 3 gép egy hálózatban, és ha az egyik gép bekapcsolódott és bejelentkezett a hálózatban, akkor azt egy figyelmeztetö buborékban jelenjen meg a többi gépnél! Ez azért kéne, mert hogy ha töltök lefelé, akkor tudjam hogy épp valakinek kéne net és ne szivjam le az egész netet elölük. Valamilyen program kellene hozzá?
2011. dec. 19. 15:14
 1/9 coopper ***** válasza:

Szia.

Elvileg nem feltétlenűl kell hozzá progi, de jobb a progi.

Ping-el meg tudod csinálni parancssorban, ha az a cél, hogy egy gép elérhető vagy nem.

De itt egy program inditás után a System trayban foglal helyet és 4 gépet vele lehet monitorozni, de csak azt hogy be van-e kapcsolva (zöld) vagy nincs (piros)

Az ini filéjében kell megadni az adatokat (IP-ket) illetve a ping idő intervallumját (jelenleg 60000 mili secundum van benne = 60 secundum = 1 perc meg három saját hálós gép ip.) tehát 1 percenként automatikusan pingeli a megadott maximum 4 ip cimet és a system trajban megjeleniti az eredményt.

Sok sikert.

Üdv.

2011. dec. 19. 18:10
 2/9 coopper ***** válasza:
Bocsi a link lemaradt : [link]
2011. dec. 19. 18:11
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, hasznos program. Pont erre gondoltam! :)
2011. dec. 19. 18:52
 4/9 A kérdező kommentje:
Beállitottam csak az ip cimeket, melyek tökéletesen müködnek. De még se akarja jelezni sehogysem. Se zöldel, se pirossal. Mi lehet a gond?
2011. dec. 19. 19:14
 5/9 coopper ***** válasza:

Szia.

Milyen operációs rendszered van ?

Honnan inditottad a programot ?

A program ikon képe megjelenik-e a System Trayban ?

Ha megjelenik akkor milyen ? (esetleg egy képet rólla)

Egyenlőre ennyi.

2011. dec. 19. 20:03
 6/9 A kérdező kommentje:
Win7 a rendszer. Egy négyzetrácsos kocka jelenik be jobb oldalt lent.
2011. dec. 20. 07:32
 7/9 coopper ***** válasza:

Szia.

Ezek szerint Win7-en nem fut a progi (nállam XP-n megy)

Akkor maradt a ping.

Üdv.

2011. dec. 20. 17:30
 8/9 coopper ***** válasza:

Üdv ujra.

Programot javitottam, most már elvileg megy Win7 alatt is

Link : [link]

Sok sikert.

Üdv.

2011. dec. 20. 21:12
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2011. dec. 21. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!