Mi a teendő akkor, ha ellopják a blogodról még frissiben az információkat?
Van egy olyan blogom, amelyre napi 5-6 bejegyzést írok. Nem hosszúakat, de informatívakat. A Google szerint témájában ez a második leglátogatottabb oldal.
Nagyon sok utánajárásba telik nekem, hogy 1 posztot megkreáljak. A konkurencia viszont néhány órán belül lecsap, kicsit átírja (vagy még kicsit sem) az én vicces(nek szánt) szövegeimet, s megjeleníti.
A Google viszont hátrasorolja azokat az oldalakat, amelyeknek a tartalma azonos vagy nagyjából azonos. Nekem pedig fontos a kereső első (legfeljebb második) helyezettjének lenni.
Szerintetek mi lenne a megoldás?
Mi a teendő akkor, ha ellopják a blogodról még frissiben az információkat?
Van egy olyan blogom, amelyre napi 5-6 bejegyzést írok. Nem hosszúakat, de informatívakat. A Google szerint témájában ez a második leglátogatottabb oldal.
Nagyon sok utánajárásba telik nekem, hogy 1 posztot megkreáljak. A konkurencia viszont néhány órán belül lecsap, kicsit átírja (vagy még kicsit sem) az én vicces(nek szánt) szövegeimet, s megjeleníti.
A Google viszont hátrasorolja azokat az oldalakat, amelyeknek a tartalma azonos vagy nagyjából azonos. Nekem pedig fontos a kereső első (legfeljebb második) helyezettjének lenni.
Szerintetek mi lenne a megoldás?
KB SEMMIT NEM TUDSZ TENNI
Mindkét válaszolónak igaza van.
Esetleg segíthet, egy jogi blabla valami jól látható helyre, hogy "ne lopj, mert ilyen meg olyan jogi intézkedéseket teszek", stb...
Ugyan nem fogsz tenni semmit, de ez is működhet elrettentésként, mint a "Kamerával megfigyelt terület" C. tábla az egyébként teljesen figyeletlen területen.
G.
1. tipp: Nem tudom, mennyire értesz a weblapkészítéshez, de megoldható, hogy a képeid fölé rakj egy másikat, ami átlátszó, így ha másolnák, a felsőt (az átlátszót) viszik.
2. tipp: Van a neten ezer meg egy jobb klikk tiltó script. Használd őket.
3. tipp: Ha kicsit többet értesz a weblapozáshoz, összegányolhatod értelmetlen karakterekkel a forráskódot is, így nehezebb belőle bármit is kihámozni.
Ezek egyike sem biztos megoldás, kb. fél perc megkerülni a hármat, ha értesz hozzá, de a sok vérpisti szemétláda kedvét elveheti.
G.
ui.: Átérzem a helyzeted...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!