Miért jó az valakiknek hogy letiltja egy videó mobilon és tv-n való nézését hogy csak gépen lehessen? Youtube videóra gondolok.
De a jogi környezet más és más. Hiába az internet. Ha kinézel az ablakon az a valóság. És abban vannak határtok.
A kérdésre pedig nem lehet válaszolni. Lehet, hogy olyan országban töltötték, fel ahol ez az alapértelmezett opció, esetleg nem is lehet kikapcsolni.
Uh, de gyűlölöm ezt a sok jogi baromságot.
Government people, y u no use common sense!?
Engem is felbszott amikor ezt láttam kiírva... a saját videómnál!!! Hiába kerestem az opciót, hogy kikapcsoljam a tiltást, de nem lehet. Rájöttem hogy azért van, mert a videóban olyan zenét használtam amit a youtube felismert. A zene szerzői joga a kiadó tulajdona és ők akarják, hogy ne lehessen megnézni a videót mobilon. Gondolhatnánk hogy mégis mi értelme van ennek?
Az emberek szeretnék magukkal vinni a zenét, hogy bárhol hallgathassák. A kiadók szerint ha mobilról is lehetne online hallgatni a zenét, akkor az emberek nem vennék meg a zenét online boltban és kevesebb millió bevételük lenne. Szerintük logikus ennek a megfordítása, vagyis ha az emberek nem nézhetik meg youtube on a klippet akkor majd megveszik pénzért.
A valóságban az emberek inkább letöltik a zenét a gépükön és úgy rakják rá a mobiljukra, szóval semmit nem érnek a tiltással. Egyedül annyit érnek el vele, hogy kényelmetlenséget okoznak nekünk. Végül is ha egy zenét szeretünk, akkor nem keresünk rá minden egyes alkalommal youtube-on hanem lementjük nem? Ezzel csak azt gátolják, hogy új zenéket fedezhessünk fel, megmutathassuk a haveroknak mobilon a zenét ami tegnap megtetszett, vagy a videoklipet amit én készítettem a zenéhez és töltöttem fel.
Kár, hogy a "szerzők alkotásának védelme", ami alapjában véve egy fontos és szükséges dolog, ma már csak annyit jelent "kiadók bevételének védelme"
Épp keresem a módját hogy lehetne kikerülni a korlátozást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!