Mi ennek a rajzolt képregényrészletnek az eredete?
annak, amikor egy gyerek áll az ajtóban. valamit mond szövegbuborékban, majd a kökvetkező képen a bajszos apa egy nagy fotelből a gyerek felé fordulva mond valami mást. (ami általában egyáltalán nem vicces).
Szóval ez honnan ered? Miért kell erre őjabb és újabb szar humortalan feliratokat kitalálni és közzétenni?
Érdekes, amikor én olvastam őket, értettem a poént :)
Általában célközönségnek szólnak ezek.
Egyébként én is bármikor csinálok hasonló pár paneles képregényt, nem egy nagy was ist das... sok ilyen van.
Itt van az eredete, és az eredeti képregény, amiből csinálják a változatot:
A mémek lényege a népszerűség, és hogy életben tartják az emberek. A sok arc is (fuuu, forever alone, challange accepted, trollface, stb..) egy-egy érzés, állapotot, hangulatot fejez ki. Ha van egy poén, nem kell neked külön megjeleníteni a hangulatot, mert ezekkel az arcokkal jól helyettesíthető. És erre az emberek is rájöttek, így nagy tételben lehet poénokat gyártani, kis befektetéssel, de kreatívan. Rá is jöttek a humorblogok, hogy ezzel népszerűvé tudnak válni.
Viszont ma már egy olyan szintre jutott ez a dolog, hogy elcsépelt lett. Vannak egyedi ötletek és valóban humoros megvalósítások, de egyre ritkábbak. Kialakult egyszer az igény erre, de az ötletek elfogytak, ezért már olyan dolgokhoz is hozzányúltak a készítők, ami nem vicces, de újra fel lehet hozni. Szakállas viccek, közhelyes dolgok, normális szituációk is mind megjelentek ezekben a képregényekben, csak már viccesek nem tudtak lenni. És mégis ezt nyomatják, és ma már nem lehet úgy a neten kommunikálni, hogy ezek valamilyen módon vissza nem köszönnének, vagy bármilyen helyzetben meg nem jelennének. Pedig régen vicces és egyedi volt az ilyen, ma már túltelített velük minden.
A staredad is ilyen, adott egy képregény szöveg nélkül, csak fel kell tölteni vicces tartalommal. Nálunk valamiért a bort ivó apa története ragadt meg, és a legtöbb képregény bor-központú, sok pedig tényleg csak tele van értelmetlen dolgokkal, mert divat ilyet csinálni, és bárki tud ilyet létrehozni. Emiatt is hígult fel az egész ennyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!