Mekkora lehet az internet sebessége?
Úgy értem hány GB lehet az adatforgalom az interneten 1s (azaz egy másodperc alatt)
Ki mennyire tippelne?
Anno 5 éve is feltettem máshol a kérdést
100 TB/sec volt a legnagyobb tipp
Rosszul fogalmaztam meg a kérdést akkor.
Az összes internetre kötött gép 1s alatt küldött és fogadott adatmennyiségének összege.
Az összes internetre kötött gép, hova küld és honnét fogad adatot?
A gépek egymásnak küldenek és fogadnak? Ismét eljutottunk oda, hogy két gép közötti sebességről beszélünk...
Biztos, hogy TB-ban mérhető adatról van szó, ha a "mindenki-mindenkivel" című sztorit vesszük elő, de viszonylag pontosan megsaccolni lehetetlen. Találgatni, na azt lehet.
G.
De mit saccolunk meg? Elméleti sávszélesség? Hálókártyát sávszélessége? Mivan akkor ha teszem azt két 10 Gigabites hálózat kommunikál egymással és mivan akkor ha egy 10 Gigabites hálózat kommunikál egy 100 Mbit-essel. Akkor első esetben 10 Gigabites sávszélről beszélhetünk míg a másodikban csupán 100 Mbitről. Ez 100 szoros különbség.
A kérdés, úgy ahogy van értelmetlen...
Legnagyobb elméleti adatátviteli sebességet szoktak mérni a hálózat két pontja között, arról lehet beszélgetni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!