Egy sima ethernet elosztóval megutdom az internetet osztani 2 gép között?
Nem akarunk routert venni, mert drága, Ethernet kábelünk meg sok van, gondoltuk az asztali pc és a laptop között megosztanánk igxy a netet... lehetséges?
(a net kábeles, Upc-s, 1 modem, azon csak 1 ethernetes kimenet)
Nem alkalmas rá, még ha a modem alkalmas is lenne route -olásra, a szolgáltató akkor sem engedné. Ezen kívül meg az UPC MAC cím alapján azonosítja a gépeket, amit csak MAC klónozással tudsz megkerülni, erre meg csak a router -ek képesek.
5 eFt környékén amúgy már remek Wi-Fi router -t kaphatsz újonnan, szerintem nem drága. Persze van 3 eFt csak sima vezetékes is, de őrültség olyat venni, mivel ma már minden Laptopba alap dolog a Wi-Fi adpter. Másrészről a vezetékes router -ek eléggé vissza vannak butítva, túlságosan "satu" készülékek.
USB A-B kábel vagy konyhanyelven USB nyomtatókábel.
De még ha képes is route -olni az a modem, én akkor is azt mondom egy Wi-Fi router -ek sokkal jobban jársz. Ha hordozható számítógépem lenne, én legalábbis tuti nem kötném ki egy madzaghoz.
így van,az a kicsi négyszögletes dugó az, a közepén egy kiálló betéttel.
ha ebbe bedugod a másik gépet,akkor mindkettőnek külön IP címet ad a modem ,és lehet netezni
ezen az oldalon vannak az upc modemek meghajtói,nyilván neked csak az egyiket kell föltelepítened a saját gépedre,ahhoz,hogy menjen az A-B USB-n keresztül a net
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!