Hogy lehet otthoni wifi?
veszel egy routert kb 5000 ft attól függ hogy milyen
beüzemeled és van is wifi
Természetesen azért rendelkezned kell internet előfizetéssel.
A WiFi nem csinál mást, mint kiváltja a vezetéket, és a vezeték helyett az adatokat rádióhullámok segítségével továbbítja.
Ha van internet előfizetésed, akkor valóban elég annyi, hogy veszel egy WiFi routert párezerért, és bekötöd és konfigurálod a kapott leírások és az internet előfizetési adataid alapján. (Érdemes kicsit utánaolvasni a hozzáférés korlátozásának, hogy ne az egész háztömb a te internet előfizetésedet használja. Lásd: WPA2 )
Persze ha nincs internet előfizetésed, akkor a WiFi router önmagában nem elég, hiszen nincs hova továbbítani a routernek az adatokat.
áh értem, köszi :)
persze vezetékes net van, meg családi házban lakom, a szomszédaim meg nem netezős emberek, így az nem gond
"szomszédaim meg nem netezős emberek, így az nem gond"
Na, na. Ebbe ne legyél biztos! A jel nem csak a szomszédig megy, megfelelő félszeressel akár 1-2 kilométerről is lophatják a neted. Szóval a Wi-Fi -t lekódolni mindenképp ajánlott!
"pl. [link]
jó lenne egy 5mb-s nethez?"
Elmegy, de túlságosan visszabutított, ráadásul fix antennás.
Én inkább ezt venném: TP-Link TL-WR741ND
Cserélhető antennás, gyorsabb. És bármikor jól jöhetnek a többletszolgáltatásai.
Egy ezressel drágábbal USB Wi-Fi stick -et is kapsz hozzá, szerintem úgy jobban megéri:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!