Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mégis mennyire lehet bonyolult...

Mégis mennyire lehet bonyolult ez?

Figyelt kérdés

Anélkül hogy kisregényt írnák megpróbálom röviden összefoglalni.

Van egy bátyám aki külön él tőlünk, építészeti technikumba jár(hetente 1x kell bemenni). Két éve már folyton nekem kell megnéznem az emailjeit, meg kinyomtatni azokat amiket küldenek neki(eddig már 2 év alatt 2000 oldalt). Illetve bármi egyéb dologra amire lehet a számítógépet meg az internetet használni velem csináltat, hirdetés feladás, keresések, ha rendel valamit, villanyóra állást bejelenteni, stb. velem csináltat(lényeg hogy hetente több óra időráfordítást jelent.)

Az indoka az hogy mert ő nem ért hozzá, már mondtam neki hogy van vendégprofil a gépemen, így ha nem vagyok otthon akkor is megtudná ezeket csinálni magának, egyetemre járok(SZTE-TTIK) sokat kell tanulni és ha nem tanulok nem az ő ilyen jellegű dolgaival akarom tölteni az időmet, nem kell diploma egy email kinyomtatásához.

Valóban nem ért a gépekhez, de nem is akar érteni hozzá, mert ha megtanulná az csak nekem lenne egyszerűbb... De olyan szinten nem ért hozzá hogy az egeret nemtudja mozgatni, vagy megnyitni egy emailt onnan hogy én bejelentkeztem az email fiókjába, vagy hogy mi a külömbség az internet és a számítógépen lévő cuccok között.

Ja igen, és középszintű info érettségije van(fogalmam sincs hogy lett meg neki) persze levelezőn.

Most már tanulni kellene neki egy építészeti programot is, ArchiCAD, és elvárja hogy majd én megcsinálok mindent neki amit a sulijukban kérnek, mert ő nem ért hozzá, most erre mit lehet mondani? Azon még talán túlteszem magam hogy aztmondja nincs most pénze egy saját gépre internettel, használhatná is a gépem semmi bajom nem lenne avval, de akárhányszor mondom neki hogy ezeket a dolgokat magának kellene csinálnia mert nem bonyolult dolgok akkor azt mondja hogy könnyen beszélek hogy , meg csak nekem könnyű mert én infós egyetemre járok.(meg nem ér rá ezt most megtanulni mert siet...)

Sőt már jóideje el se jön elmondani mit akar, csak felhív telefonon hogy mit csináljak meg neki, és ha nem olyan lett valami ahogy ő gondolta még le is kiabál. Gondolok itt olyan dolgokra hogy felhív hogy kapott egy emailt amit ki kellene nyomtatnom, megnézem a leveleit, tényleg kapott, kinyomtatom aztán másnap ordít velem hogy ő nem erre a levélre gondolt, hanem (mint később kiderült) a telefonhívás után 6 órával kapott levélre. Vagy egy üres pendriveról akar valamit kinyomtattatni velem (letörölték róla amit volt, és én persze szónélkül helyreállítottam, de a lényeg gondolom látszik). Vagy a leggyakoribb, valamit meg akar találni az interneten, de nem tudja mit keres, na evvel mit kezdjek?

"Meg a www. valami a cím, biztos tudod te sokat nézed az internetet... "

Az lenne a kérdésem hogy mások is találkoztak evvel a problémával hogy valaki egyszerűen csak köszönet nélkül megcsináltat velük csomó mindent és ezt semmiségnek tartja?

Hogy ilyen dolgokat aztért nem csinál meg magának mert bonyolult, de ilyeneket nem szoktak szivességként kérni szerintem, és semmiképp nem éveken keresztül?

Valaki valami ötlet, tipp, vélemény?

2011. nov. 20. 13:35
 1/3 vagyokakilehetek ***** válasza:

:) nem semmi történet. :)

te vagy a hibás. miért nem mondasz neki NEM-et ?

egészen egyszerűen mondd ki azt hogy NEM akarod megcsinálni és kész.

majd rákényszerül hogy megtanulja. ha hagyod magad akkor arra is megkér majd hogy a feleségét is te rendezd le helyette amikor ágyba bújna az vele? :D :D

Még jó hogy nem a seggét is másnak kell kitörölni.

állj a sarkadra egyszer és mindenkorra.

ha másképp nem megy szólj a szüleiteknek. beszéljenek ők is vele.

2011. nov. 20. 14:30
 2/3 A kérdező kommentje:

Még az kimaradt hogy van amikor emailcímet akar velem weboldalként megnézetni hogy ott van fent valami amit le akar tölteni. (és persze nincs a domainnek megfelelő nevű oldal sem, meg van amikor rosszul írta fel a címet, meg egyátalen ha a címet jól is írta fel nem volt fent amit le akart szedni)

Mondtam én már neki hogy ezt nem akarom neki folyton megcsinálni, hogy ezt magának kellene, hogy nem érek rá, sőt olyan is volt hogy már azt mondta hogy előadásra ne menjek be mert neki csak MOST van ERRE ideje(erre csak azt mondtam hogy zárd be a kaput is mert megy a buszom).

Hiába mondom neki hogy NEM, csak azt mondja hogy ő ezeket nem tudja hogy kell (annak ellenére hogy info érettségije van, vagy hogy 50x(valóban!) látta ahogy én megcsinálom)

hogy ő ezt nem tudja gyorsan megcsinálni, és siet úgyhogy csináljam én, hogy nem tudja máshol az ilyen dolgait elintézni és ha nem csinálom meg ezeket neki akkor miattam nem fogja tudni megszerezni a technikumját.

A szüleimnek hiába mondom, ők se értenek a gépekhez, és csak azt mondják nyafogok meg csak kifogások meg hogy semmit se akarok csinálni stb...

(Érdekes hogy a más emailjeinek a figyelésére, nekem is az jutott eszembe hogy az a más seggének kitölrésének informatikai megfelelője.)

2011. nov. 20. 15:09
 3/3 anonim ***** válasza:
Ezért írta az előző, hogy mondj nemet. Miért érdekel, hogy nem lesz technikum? Mondd meg neki, hogy egy építészmérnök üzeni: Nem lesz belőle semmi CAD programok nélkül, mivel kb. felére csökken a tervek elkészítésének ideje, jóval átláthatóbb, és ez az egyetlen hátrány, hogy tanulni kell. Mondd meg neki, hogy ha akarja egyszer jöjjön el, megmutatod neki, és kész, nem fogsz semmit megcsinálni, ha meg trükközni akarna, akkor tudod az e-mail jelszavát.
2011. nov. 20. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!