Routerem miért nem csatlakozik az internetre?
Vettem egy új routert ( TP-LINK, TL-WR340G) Beállítottam rajta mindent a quick setup-al, vagyis a kapcsolódás típusát (PPPoE) felhasználónevet és a jelszót (100% hogy jó mert többször próbálkoztam). Az is biztos hogy a kábelek jól vannak bekötve és egyik sem éritkezészavazos mert a régi routeremmel működik. Az előfizetésemmel se lehet probléma mivel közvetlenül kapcsolódva (modemből a gépbe) működik az iternet. A modem D-linkes de a régi router is TP-linkes és nem volt probléma közöttük.
Egyszer sikerült is csatlakozni az internetre az új routeren keresztül, de állítottam egy jelszót hogy ne tudjanak csak azok netezni akik tudják ezt a jelszót, (egy reboot utána) majd ugyancsak nem csatlakozott az internetre.
Különböző módszerekről olvastam hogy milyen sorrendbe kell bekapcsolni a dolgokat, de hát nem szeretnék mindig ezzel szórakozni. Ha egyszer bekötöttem legyen jó :S
Próbál csatlakozni, de nem tud, semmilyen hibát nem ír ki, csak próbálkozik, majd újratölt, és újra próbálkozik.
A számítógépen se állítok semmit, mert nem az nem tud a netre csatlakozni hanem még maga a router nem tud.
A v4 -es hardver verziónál régebbi a router, akkor mindenképp én frissítenék firmware -t a helyedben!
"Firmware history:
- Fixed a bug that router will be disconnected from Internet in PPPOE mode."
Ha nem válik be, akkor hard reset, majd újrakonfig.
Itt mindenről részletes magyar nyelvű leírást találsz:
Próba képpen csak a modemet használnám, hogy ott működik-e rendesen az internet.
Ha igen akkor Reset-elném a routert, bekötném és megnézném, hogy működik-e minden beállítás nélkül. Ha működik, akkor próbáld meg egyesével beállítani a routeren azokat amiket szeretnél. Minden egyes beállítás után próbáld ki, hogy működik-e az internet. Hosszadalmas, de így ki tudod szűrni mi lehet a hibás ami miatt már nem működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!