Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Brutál hiba a gmail-től? Nem...

Brutál hiba a gmail-től? Nem lehet átírni a megjelenő nevet? Durva hiba!

Figyelt kérdés

Konkrétan erre gondoltam: megjelenő név <blabla@gmail.com>

Nem akarom elhinni ... ekkora hiba a gmailtől. Mert ha nehezen található egy ilyen alap funkció az is nagy hiba lenne, de egyszerűen nincs!

Ha most nekem "júzer <blabla@gmail.com>" a címem akkor júzer maradok és persze lúzer.

2011. nov. 10. 23:30
 1/10 Argloss ***** válasza:
100%

Rákattintasz felül a mailcímedre, profil, átírod a neved. Vagy a fogaskerékre kattintasz, E-mail beállítások, Fiókok résznél is átállíthatod a profilnevedtől függetlenül is a feladónevedet. Mások nevét meg a címtárban lehet átállítani.

Szerintem elég egyszerű megtalálni, de szólj ha nem sikerült...

2011. nov. 10. 23:47
 2/10 A kérdező kommentje:

Személyes adatok szerkesztésére gondolsz (Utónév: Családnév: Becenév:)?

Azt természetesen átírtam de hiába.

A megoldás: "email beállítások", "fiókok és importálás", "E-mail küldése erről a címről", "adatok szerkesztése". Itt van egy opció, kiválasztható hogy a megjelenítendő név különbözzön a személyes beállításokban megadott valódi névtől. Ennyi. Durva hogy egy ennyire alapvető dologért szét kell kattintgatnom a beállításokat.

2011. nov. 11. 01:19
 3/10 vagyokakilehetek ***** válasza:
50%

bocsásson meg az isten azoknak a nyomorultaknak akik nem főoldra tettek ki egy bazi nagy piros gombot arra az esetre ha egy júzer/lúzer nevet akar változtatni a gémélen.

nem gondoltak arra hogy van valaki aki nevet akar változtatni és állandóan elérhető legyen neki ez a funkció.

milyen igazságtalanság hogy a fontosnak ítélt dolgok kerültek főoldalra./ mint például a levél küldése stb../

bocsássd meg nekik ezt a BRUTÁLIS HIBÁT ....

2011. nov. 11. 01:46
 4/10 2xSü ***** válasza:
31%

1. A megjelenítendő nevet meg kellett adni regisztrációkor.

2. Az előző válaszolók által leírt módon meg lehet változtatni a nevet.

3. A felhasználók 99,9%%-a egyszer megadja a regisztrációkor a nevét, és a továbbiakban soha nem változtatja meg.

Miért is kellene tehát kitenni egy „bazi nagy piros gombot” a főoldalra? A felhasználók 99,99%-ának csak egy felesleges funkció lenne, ami csak foglalja a helyet.

A GMail a kezelőfelületet az általános igények szerint alakította ki. Elég átlátható, ha nem csak nézel, de el is olvasod azt, amit látsz. Ráadásul mindezt magyarul teszi. Egyéb szempontból is az egyik legstabilabb, és leginkább funkciógazdag levelező rendszer. Nem gondoltak arra, hogy valaki meg akarja változtatni a nevét? Dehogynem. Van ilyen funkció és pár kattintással elérhető. Még akkor is, ha képtelen vagy megtalálni.

El kell, hogy keserítselek, a világ nem körülötted forog. Gondolkodj egy kicsit objektívebben…

2011. nov. 11. 09:47
 5/10 A kérdező kommentje:

"A felhasználók 99,9%-a egyszer megadja a regisztrációkor a nevét, és a továbbiakban soha nem változtatja meg"

Rátapintottál a lényegre. Az általad említett beállítást azonnal megtaláltam, mert könnyen elérhető (de minek hisz szinte soha nem kell?), viszont én a "screen name"-ről = "megjelenítendő névről", amit ennél nyilván többet használnak mégis relatíve el van rejtve. Ez hiba.

A "brutál hiba" szándékos erős túlzás volt, célja a figyelem felkeltése és sikerült is :)) , ugyanis valaki már feltette a kérdést de a kutya se válaszolt rá:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__23..

Köszönöm az első válaszadó segítségét, a többiektől pedig elnézést kérek a túlzásért, + hozzáteszem hogy szívesen, mert látom jó kis lehetőséget adtam a vitára, a segítőkészségen felüli fölös energiák lekötésére :).

Aztán persze mehetne itt a végtelenségig a szerintem/szerinted ...hibás/tökéletes ... kicsi/nagy ... nyomorék/állat stb. :) van értelme?

2011. nov. 11. 18:38
 6/10 2xSü ***** válasza:

> A "brutál hiba" szándékos erős túlzás volt, célja a figyelem felkeltése és sikerült is…

Ha valóban így van, akkor ez ügyes pszichológiai trükk volt.

> Aztán persze mehetne itt a végtelenségig a szerintem/szerinted ...hibás/tökéletes ... kicsi/nagy ... nyomorék/állat stb. :) van értelme?

Akár lehet értelme. Ha ezzel a vitázó felek olyan információkhoz jutnak, amiről eddig nem tudtak, akkor ezt hasznosnak tartom és jó esetben közelednek a nézőpontok.

Persze jelen kérdés esetén azért némileg egyszerű a helyzet. Jelenleg nincs igazán éles verseny ezen a téren. Vannak email szolgáltatók, akik eddigi bázisukra építve jelentős részt birtokolnak ezen piacból (Hotmail, Yahoo), de egyik sem igazán tesz nagy erőfeszítéseket, hogy a GMailel versengjen. Egy-egy speciális igényre bizonyára van jobb alternatíva a GMailre, de ezek más területen rendelkeznek hiányossággal.

2011. nov. 12. 08:02
 7/10 anonim válasza:
Úristen, 20 perce kerestem én is ezt a funkciót, mert tudtam, hogy át lehet írni vhol, de nem találtam. xD
2012. aug. 30. 13:01
 8/10 anonim válasza:

Én például utálom, hogy Béla Tóth vagyok és szeretném megcserélni. És nem találtam. Lehet nyugodtan röhögni ...

Nem vettétek észre, hogy a legtöbb embernek van valamilyen olyan problémája, amihez biztosan található valaki, akinek ez éppen pont semmiség...? Ja persze, jelenlevők kivételek ... Elfelejtettem, hogy egyesek mindent meg tudnak oldani ...

2014. dec. 9. 22:52
 9/10 anonim válasza:
És külön köszönöm a kioktatást #-négyeskének!
2014. dec. 9. 22:57
 10/10 anonim válasza:
nekem valamiért nem akarja megváltoztatni a nevemet, régen átírtam valami hülyeségre, most vissza szeretném írni az eredetire, de nem változtatja meg, pedig bementem oda a beállításokba, és átírtam, de ugyanaz maradt. :/ Valaki tudja mi lehet a hiba? :(
2015. nov. 12. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!