Szerintetek is túl gyorsan fejlődik a számítástechnika? Gondolok itt a 3d tv-re meg az androidra, kineticre. Már olyan dolgokat tesztelnek melyek sci-fi-be illők volnának!
Szerintem messze nem fejlődik olyan gyorsan, mint mondjuk az ezredforduló előtt. Egyik évben 640*480-ban játszottam a sprite-okból álló grafikájú játékkal, a következőben meg dupla 3DFX-es kártyán nyomták a teljes 3D-s, bump mappingolt grafikát 1280*1024-ben.
Úgyhogy szerintem ezek a dolgok sehol nincsenek az akkori technikai ugrásokhoz képest, főleg, hogy pl. 3D-ben most sincs univerzális szabvány, ezek a megoldások mind eltűnnek a süllyesztőben egy-két év múlva.
Egyáltalán nem fejlődik túl gyorsan. Ezek a dolgok elméletben már rég megvalósíthatóak lettek volna, a piacra vártak, hogy be tudja ezeket fogadni. A 3D TV-vel még így is elsiették, mert nem nagyon kaptak rá az emberek, pedig az elmélet már mióta ismert...
Szinte az is elkerülhetetlen volt, hogy a mobilokat felokosítsák, hiszen az emberek szeretnek mobilak lenni (ezért vesznek notebookot asztali helyett). 2007-ben már adottak voltak a technikai feltételek, kijött az iPhone és nagyon betaláltak vele. Előtte a PDA nem az átlagember játékszere volt, attól idegenkedtek az emberek, de a lényeg, hogy léteztek kézi számítógépek.
A Kinect végképp nem nagy dolog. Néhány kamera, ami figyeli az ember mozgását + egy szoftver, ami elemzi. Semmi olyan nincs benne, amit fel kellett volna találni, mert előtte ismeretlen volt.
A számítógép még mindig azokra az alapokra épít, amit 30-40 évvel ezelőtt vagy még régebben kitaláltak. A C programnyelvet 1972-ben "adták ki" és ma is a legnépszerűbb nyelv. Azt az x86-os architektúrát, amit ma is használnak a processzorok (igaz, kibővítve) 1978-ban találták ki. Én nem látom a radikális újításokat.
A jövőbeli scifi kütyük nagy része a kukában végzi, mert nem piacképesek. Szerintem az igazán nagy újításokhoz a kábelek száműzése és nagy kapacitású akkuk kellenének. Úgy már eléggé megváltoznának a körülmények ahhoz, hogy tényleg radikális dolgokkal jöjjenek ki. Illetve "őrült" dolgok most is vannak, de olyanokra gondoltam, amiket mi is meg tudunk venni majd.
Szerintem sem túl gyors, sőt!
Még csak most érkeztünk el arra a pontra, hogy nem egy apró 15 inches monitoron kell bámulni a YouTube-ot, hanem standard lett a 24"-es monitor.
A 3D tv szerintem egy baromság, nem több. Parasztvakítás. Most erőltetik mindenhol, de majd lecseng ez is.
Az Androidot illetően, szerintem nincs benne semmi nagy dolog. Egy mobilizált linux tudtommal, most érkeztünk el oda, hogy egy 5-6 éve belépőszintűnek számított asztali számítógép ereje miniatürizálva is működik.
A Kinect inkább csak butyuta, mint hatalmas technikai forradalom. Ráadásul, mint külön kiegészítő, ez sem lesz TÚLSÁGOSAN sikeres. Ahhoz a gép alapja kellett volna, hogy legyen. (mint a Wii-nek a távirányítója)
Az "okostelefonokat" illetően viszont néha sírva felröhögök, hogy mi mindent beleraknak.
Ha már mobil-internetezünk, akkor inkább laptop vagy tablet, de csak sajnálni tudom azt, aki egy mobil képernyőjén gyötri saját magát. :D
Én a telefont tényleg csak telefonálásra használom, bár azért az mp3 lejátszás elég kellemes extra. Mégis, az extra funkciókat, mint ébresztő, számológép, játék, bluetooth, fényépező csak mind elvétve, vagy egyáltalán nem használom.
Még mindig szeretném megélni azt, hogy az IT iparba abszolút alapértelmezett lesz a 64-bites oprendszerek használata és hogy a programok is mind 64-bitesek lesznek. Jól haladunk, főleg a Windows Vista x64 óta - rengeteget fejlődött az előtte csak álló 64-bites ipar, a Windows 7 pedig csak rátett egy lapáttal, de még mindig messze a cél.
(64-bites játékok, valaki?)
Viszont az olyan szájensz fiksön dolgokat, mint a valódi 3D (szemüveg nélkül, kivetítve) elvetném a mainstream számítástechnikában és meghagynám érdekességnek, ha rajtam múlna.
Sőt, ami azt illeti, az sem tetszik, ahová a Windows 8 halad, főleg a 7 remek kialakítása utána.
Sajnos a technikai fejlődés sokszor nem várt/akart újításokat is hoz...
Azért a 24" monitor még messze nem standard :)
De tény hogy már bőven elérhető áron is kapható akár 24"-os is. Többi mondandóddal igazából egyetértek.
Bár véleményem szerint nem is a számítástechnika feljődésével van a baj, hanem azzal amit kivált. Gondolok itt arra hogy egyre többen egyre többet ülnek a gép előtt, facebook, meg minden felesleges dolog mellett, és még kirándulni is internettel mennek. Így nézve, lehet tényleg korai az emberiségnek még ez a fajta fejlődés...de ez már egy más téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!