Hogyan tudom a weboldalam mobil verzióját beállitani?
Ugy ertem hogyan érhetem el azt, hogy mobilkészülék esetén a mobil weboldalt nyissa meg az url cim alatt?
kell valami specifikus index cim?
nincs erre valami egyszeru generator program?
Több megoldás van. Az egyik, hogy külön aldomain nevet, vagy címet adsz a mobil változatú honlapnak. ( m.valami.hu vagy www.valami.hu/mobil )
Ha automatizáltan akarod a megfelelő oldalra irányítani a felhasználót, akkor a böngésző user-agent-je alapján tudod ezt megtenni. Pl. itt egy megoldás: [link]
De a google is segítségedre lehet…
Látom annyira nem vágod a php-t. Több megoldás van. Mondom az elegánsabbat és könnyebben elmagyarázhatót.
A kód első részét a detect_mobile() függvényt tartalmazó 52 sort mondjuk elmented egy „detectmobile.php” nevű fájlba, amit bemásolsz a gyökérmappába, azaz az index.php-vel megegyező mappába.
Az index.php legelején pedig ezt írod be:
-------------------------------------
<?
include "detectmobile.php";
$mobile = detect_mobile();
if($mobile === true) {
header('Location: mobil');
exit();
}
?>
{{{ innen következik az eredeti index.php tartalma }}}
-------------------------------------
Az include-al behívod a detectmobile.php fájl tartalmát. (Az include sor helyett odamásolhatod annak a tartalmát is, mind az 52 sort.)
Utána a $mobile=detect_mobile() sorral meghívod a függvényt, ami ugye aszerint fog igaz vagy hamis választ adni, hogy detektált-e mobil böngészőt.
A header sorban átirányítod a „mobil” mappára a böngészőt. Azaz mobiltelefon esetén a www.domainneved.hu/mobil/index.php fájlt fogja meghívni. Én beletettem egy exit függvényt is, ami megállítja a php további futását, hogy mobil esetén ne töltse le az egész oldalt.
Fontos, hogy a header csak akkor működik, ha még nem került semmi a kimenetre.
(Érdemes kicsit tanulmányozni, hogy hogyan is működik egy oldal lekérése, illetve érdemes elsajátítani a php alapjait, ha már egyszer használod.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!