Miért van az, hogy ha egy bizonyos weboldalt a mobilomról töltök be, akkor egy "teljesen" másik jön be, mint amikor a gépről nézem?
Szóval van egy bizonyos weblap és ha mobilról nézem, akkor egy csomó új dolog van rajta, csomó aktuális dologgal, plusz meg van újulva, míg amikor innen, gépről töltöm be, akkor a régi jön be és hiányoznak a friss infók.
Ha rákeresek gépről egy olyan tartalomra, ami a megújult weblapon van, akkor a google kidobja, de amikor megnyitom, akkor azt írja ki, hogy nem létezik ilyen oldal. Viszont a mobilon meg éppen nézem...
Hú, remélem érthető, hogy mit akarok kinyögni... :)
Az is előfordulhat, hogy a honlap szerver oldalon azonosítja a böngésződet, és ez alapján nyújtja a tartalmat. Vagy az is lehet, hogy a böngésződ van mobil nézetre kapcsolva (pl. Opera) (Bár ez a megjelenítésre gyakorol csak hatást, nem a tartalomra, de előfordulhat, hogy a tartalom ott van, csak nem látszik.)
Vagy a leírt jelenséget okozhatja a gyorsítótárazás is. Próbáld letöltés után (vagy közben) újratölteni az oldalt.
Ühüm, kicsit kínai, amiket írtok, de alényeg, hogy most már a gépemen is az új oldal jön be.
Köszi a válaszokat! :)
Bár a probléma már megoldódott, azért elmagyarázom, hogyan is történik egy oldal letöltése.
Mikor meghívod az oldalt, akkor a következőket küldöd el:
- Kérem a www.valami.hu/valami/ fájlt.
- Én egy X.Y böngésző vagyok Z verziószámmal, stb…
- A magyar nyelvet preferálom.
- stb…
A szerver ezek alapján egyedi választ képes adni. Pl. meg tudja vizsgálni, hogy milyen böngésző kéri az adatokat. Ha ez egy mobil változatú böngésző, akkor ennek alapján más tartalmat tud visszaadni, mint egy PC-n futó böngészőnek.
Másik oldalról a szerver nem csak a tartalmat adja vissza, hanem egyéb információkat. Pl. hogy mikor módosult az oldal, meddig őrizheti meg a böngésző. Pl. ha a szerver azt mondja, hogy a böngésző 1 napig őrizheti meg a tartalmat, és te délben lehívod az oldalt, akkor azt lementi a gyorsítótárban. Ha este megnézed az oldalt a böngésződ nem fogja újra elkérni a szervertől, hanem használja azt a tartalmat, amit délben kapott. (Így kisebb a forgalom, gyorsabb az oldal lekérése és megjelenítése.)
Ááá, köszönöm, így már értem. :))
Meg derengenek azok a dolgok is, amiket anno infón tanultunk, csak nem tudtam, hogy ez az. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!