Féjlmegosztás: mért nem látja a win7-es gépem az xp-s gépet?
egy munkacsoportban vannak és ezen kívül az összes beállítást elvégeztem amit csak lehet de még mindig nem jó.
addig már eéjutottam hogy az xp-s gép látja a win7-est de ha rámegyek akkor nem tud csatlakozni mert rossz az elérési útvonal.
Én win7 alatt mindenhol 'munkahelyi' hálózatot használok, az otthonival voltak gondjaim.
Win7nél nézd meg, hogy a Hálózati és megosztási központban a Speciális megosztási beállításoknál az 'aktuális profil' -nál be legyen kapcsolva a Hálózatfelderítés, a Fájl- és nyomtatómegosztás. A jelszavas védelem pedig kikapcsolva legyen.
Xp-nél, a Hálózati kapcsolatoknál, a Helyi kapcsolatra (vagy amelyiket használod a kommunikációra) jobb klikk/tulajdonságok --> TCP/IP protokoll-t jelöld ki és Telepítés. Tedd fel a Szolgáltatást és a Protokollt.
Továbbá tapasztalatból:
A win7 szokott olyat csinálni, hogy látni láttatja magát, de hibaüzeneteket dob csatlakozáskor, ez nálam akkor szokott lenni, ha nincs megosztva semmi, vagy ha régi a megosztás, ilyenkor a megosztásokat visszavonom, majd újra megosztom rajta.
Ha ezek megvannak, akkor nem árt egy restart, hogy észhez térjenek.
Azt nem említetted, hogy fix IP-t használsz, vagy DHCP-t.
Ha fix, akkor nézd meg mégy egyszer mindkét gépnél, hogy azonos tartományban vannak-e, előfordult már a történelemben elgépelt IP cím.
Ping-eld meg egyik gépről a másikat és nézd meg reagálnak-e egymásnak.
Majd írd meg a fejleményeket...
vagyis mégse... kavarás van
az xp-s laptop látja a sima xp-s gépet de a win7-es laptopomat nem
az sima xp-s gép látja az xp-s laptopot de a win 7-es laptopomat nem
és végül a win 7-es laptopom látja az sima xp-s gépet de az xp-s laptopot nem
a pingelésnél is ugyanez a helyzet... amit nem lát azzal nem is jön létre a kapcsolat
minden beállítást elvégeztem télleg
az a baj hogy mikor még hazajöttem és elkkezdtem babrálni a dolgokat akkor a laptopom még látta az sima xp-s gépet
utánna nem tudom mi ütött bele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!