Netbook-om nem tud felcsatlakozni a hálózatra, miért?
Milyen oprendszer? Milyen netbook? Mennyi informatikai és hálózati ismerettel bírsz? Más géppel (vagy telefonnal stb.) sikerült már ugyanerre a hálóra fellépni? Ha sikerült csatlakoznia a gépnek a hálóra, akkor tudsz forgalmazni is, amíg le nem dobja, vagy egy fél bit se ment át?
(Kéne már egy ilyen standard kérdőívet tenni a kérdésfeltevéshez, hogy ne kelljen mindent utólag megkérdezni.)
Helló, köszi a választ!:)
Nos akkor: Xp-t telepítettem fel a netbook-omra, és ma kiderült hogy más vezetéknélküli hálózatra csatlakozik, csak az itthonira nem.
Informatikai ismeret? Hááát erről így nem tudok nyílatkozni, ECDL vizsga megvan, reinstall is még okés, telepítés, de ebben nagyon el vagyok akadva.:/
Köszi a választ előre!:)
...ja és annyit tennék hozzá, hogy én tettem újra, Win 7 volt rajta, most XP, és amióta újratelepítettem azóta nem scatlakozik itthon vezetéknélkül.
Köööszönöm mégegyszer kedves hozzáértő!:)
A router beállításai milyenek? Gondolok itt DHCP-re, mac,ip szűrés...
Ha másra felcsatlakozik rendesen, akkor a routeretek beállításaiban van a bibi...
Azért ha a húgodé felcsatlakozik, akkor nem biztos, hogy a routerben van a hiba. Sőt, lehet hogy nem egy konkrét helyen van a hiba, hanem a router és a te géped beállításai nem kompatibilisek.
Arra nem válaszoltál, hogy az, hogy mindig ledob a router, azt jelenti, hogy pl. kettő percig jó, és utána, vagy azt, hogy egy bitet se tudtál átküldeni.
Namost, ha az előbbi (sikeres adatforgalmazás után dob le), arról nem sok mindent tudok mondani, de driverhibára tippelnék. Ehhez a részhez nem igazán értek, de kb. ugyanazt érdemes megpróbálni, mint a másik esetben, hátha sikerül kikerülni a hibát.
Ha az utóbbi áll fent (pl. egyetlen weblapot sem sikerült a wifin keresztül letölteni), akkor célszerű a beállítások között kutakodni. Két valószínű hibaokot tudok: vagy MAC-szűrés van a routerben (de akkor nem újratelepítéskor kellett volna elromlania), vagy a titkosítással van valami gáz. Egy-az-egyben minden beállítást át tudtál másolni a húgod gépéről? Le tudnád írni, hogy pontosan hol akadtál el? (Pl. a Vezérlőpulton ezt és ezt választom, ezt és ezt írom be ide és ide, aztán ide kattintok, várok, egy darabig ezt csinálja aztán kiírja ezt meg ezt stb. Persze a jelszódat ne tedd közzé :-) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!