Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » PayPal egyenleget fel lehet...

PayPal egyenleget fel lehet tölteni bank kártyával?

Figyelt kérdés

Most regisztráltam a paypal-ra mert szeretnék vásárolni ebay-en,de ha rá megyek hogy "add funds" akkor a bank számlám adatait kéri.A neten rá kerestem és van ahol azt írják fel lehet,csak regisztrálni kell a bank kártyát paypal-on és rá menni hogy "add funds" ám más helyen meg azt írják hogy ez nem lehetséges,csak bank számláról lehet feltölteni az egyenleget.

Nem akarom sem a bank kártyám,sem a bank számlám adatait a paypal-on tárolni,ezért akarom csak az egyenleget feltölteni,ám a bank számlára azt írja 5-7 munka nap még feltölti róla.Nincs olyan lehetőség hogy mint egy online boltban,ki választom/meg adom mennyivel akarom feltölteni,fizetés,kártya adatok,kész?

Előre is köszönöm.

2011. szept. 27. 19:11
 1/4 anonim ***** válasza:

1) Miért baj ha eltárolja az adataidat?

2) Hogy akarsz úgy pénzt küldeni a számládról, hogy ne tudják ki küldte?

Bemész a bankba (UniCredit, azt hiszem) és be kell fizetned, ahhoz csak 1 személyi kell. Bővebben a súgó ír erről.

2011. szept. 27. 20:35
 2/4 A kérdező kommentje:

1)Azért mert jobb félni mint megijedni,mostanában egyre gyakrabban hallani olyasmiről hogy xy rendszert feltörték és el lopták x ezer ember bankszámla,kártya adatait.És ha már egyszer meglehet oldani hogy a paypal tárolja a pénzem amit vásárlásra szánok (és csak azt )nyugisabb számomra minthogy csatolom a kártya,bankszámla adatokat amiről (szabadon) lehúzhatja a paypal a kívánt összeget a kifizetésekhez,utalásokhoz.

2)Szó nincs róla hogy ismeretlenként akarok pénzt utalni a számlámról,csak nem akarom hogy a számlám és a kártya adataim tárolja és használja a paypal.Csak és kizárólag a paypal egyenleget akarom használni ha már van ilyen lehetőség is,csak ez a 5-7 napos feltöltés idő egy kicsit hosszú.

Amúgy tényleg 5-7 nap vagy csak minden eshetőségre felkészülve írják?Online fizetésnél találkoztam már olyannal hogy azt írták 5 nap a tranzakció ideje,de gyakorlatilag azonnal megtörtént egy percet sem kellett várjak nem hogy 5 napot.Paypal-nál is így van vagy tényleg 5-7 napig ülnek a számlám adatain?

Ez a bankos befizetés (átutalás) szinpatikus lenne,de így is 2-5 napot kell várni mire a pénz megérkezik a paypal számlára,de még így is gyorsabb lenne elméletileg mivel ha a paypal-nál megyek rá hogy feltöltés akkor az először küld egy kérelmet a bankomnak a pénz igényről amit a bankom elbírál mielőtt ki fizetné.Ezt a lépést ki lehetne hagyni ha én utalnám a pénzt a paypal számlámra:)Lehet megéri,majd ki próbálom.

Még lenne egy kérdésem.Ha mondjuk valaki nekem lüld pénz paypal-on,de mondjuk nem Forintba-n hanem más pénznemben,akkor azt az én paypal-om gond nélkül tudja fogadni vagy be kell állítani valamit hozzá?

Láttam hogy be állíthatom milyen pénznemeket akarok használni a paypal számlámon,ezért gondolom bármilyen valutát tárolhatok,fogadhatok,használhatok de mielőtt mondjuk GBP érkezne a paypal számlámra,előtte fel kell venni a használt valuták közé a GBP-t vagy automatikusan megteszi a paypal?

Köszönöm a választ.

2011. szept. 27. 21:45
 3/4 anonim ***** válasza:

Melyik banknál vagy? (Ha nincs) kérj egy virtuális számlát, amivel csak interneten fizetsz. Mivel ezen mindig annyi pénz van, amennyi éppen az aktuális vásárláshoz kell, nincs probléma, ha 3. félhez kerülnek az adatok. HA odakerülnek. A PayPal nem kezdő. Ne hasonlítsuk a Sony-hoz, a világ legnagyobb balfékéhez! Az a színvonal röhej, amit a Sony képviselt, normális helyeken egy kezdő programozónak sem nézik el azt. A PayPalnél biztonságban vannak az adataid. Ha esetleg feltörik, akkor sem fogják elkölteni a pénzedet vagy visszaélni vele. Ahogy mondtam, csak a Sony olyan béna, hogy titkosítatlanul tárolja az adatokat (oké meg egy csomó más cég is sajnos).

"Ez a bankos befizetés (átutalás)" Na most akkor döntsd el, mert a befizetés NEM átutalás!

Nem tudom mennyire gyors a PayPalnél a dolog, de mivel más lehetőséges úgysincs ki fog derülni.

2011. szept. 27. 23:05
 4/4 A kérdező kommentje:

A K&H-nál vagyok.

Azért írtam hogy befizetésre hogy "átutalás" mert lényegében az:)

Legalábbis azt írták hogyha "be akarok fizetni" paypal-ra,akkor be kell menjek a bankhoz és kérnem kell egy nyomtatványt amivel "átutalási" megbízást adok a bankomnak.A nyomtatványra rá kell írni a paypal számla számot amire megy a pénz és az én számla számomat amiről megy a pénz..stb és a bank "át utalja a pénzt".

Illetve ha nincs bankszámlám,akkor a unicredit-hez kell be menni (csak oda más nem jöhet szóba) és kérni kell egy "befizetési" nyomtatványt vagy mit,arra rá kell írni szintén a paypal számla számot amire befizetünk,hozzá kell csatolni a kp-t és a bank "át utalja" nekem a pénzt a paypal-ra.

Szóval,befizetés-utalás paypal esetében egykutya mivel gyakorlatilag bank-nak fizetek be a bank pedig "utalja" a pénzt XD

De mivel így működik ezért gondolom azt is megtudom csinálni hogy belépek ebank-ba és egyszerűen át utalom a pénzt a paypal számla számomra.Ez lenne a legjobb,majd ma meg is próbálom.

A paypal biztonságáról sokat hallottam már,csak pozitív dolgokat..De,azért mégis...sosem lehet tudni melyik hackernek támad egy zseniális ötlete szorulás közben XD

2011. szept. 28. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!