Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan buktatják le a torrent...

Hogyan buktatják le a torrent meghívó/account árusítókat?

Figyelt kérdés

Mostanság mindenhol azt olvasni, hogy torrent meghívó/account árusítása esetén törlik az összes profilt, de nem csak azét aki árusítja, hanem mindenkiét aki vett is az eladótól!!

De ezt mégis hogyan csinálják?

Mert én pl adnák ki pénzt egy nCore meghívóért, ha lebukik az árusító, akkor engem is kivágnak az oldalról?

Ez igazából azokkal szemétség, akik hajlandóak másnak pénzt adni érte!!

Meg most tényleg mégis hogyan kapnák el, küldesz pénzt, kapsz egy meghívót és kész, ebből most hogyan lehet lebukni? Mert ha valaki kiteszi a hirdetést egy oldalon, hogy árulja(vagy nem írja ki, de ha privátba irkál az érdeklődőnek, akkor szépen tartja a markát kép lovétáért),akkor abból nem lehet kitalálni, hogy az XY oldalon ő melyik felhasználó!!

2011. aug. 25. 15:52
 1/3 anonim ***** válasza:

Tipp:

1. ha valaki nyíltan árulja, például egy fórumon, lekövethető az eladás dátuma. Csak össze kell vetni az adatbázisban hogy ki regisztrált utána, és le van szűkítve a lehetséges (tehát nem biztos) emberek köre.

2. ez biztosabb, ha a nyíltan árusító azonos e-mail címmel vagy nicknévvel regisztrált az oldalon, mint amivel kapcsolatba lehet lépni vele. Ugyanúgy megvan a cím alapján a felhasználó, az alapján a meghívottjai is.

Te végig egy sikeres tranzakcióról beszélsz, pedig sokkal elterjedtebb hogy úgy húznak ki pénzt az emberekből hogy azért nem kapnak semmit. A másik pedig, hogy ha neked van egy ingyenes szolgáltatásod, te sem tűrnéd meg azokat az embereket akik pénzért tennék elérhetővé a hozzáférést másoknak, miközben ingyen is lehet regisztrálni.

(Az más kérdés hogy mikor, hány embernek van erre lehetősége, hiszen az oldalnak van egy kapacitása. Illetve a színvonal is esik ha szabadon lehetne regisztrálni, a nyitott vagy alacsony feltételű meghíváson alapuló regisztráció olyan kibúvót jelent amivel sokan visszaélnek. Például nem fogják a szabályokat betartani, csak újraregisztrálnak mindig - emiatt a nyitott oldalaknak alacsonyabb a színvonala, kevésbé összetartóak az emberek, nincs hosszan fennálló seed, pedig az oldalakat nem csak a felhasználószám hanem a kapcsolat száma és a torrentek elérhetősége alapján lehet rangsorolni.)

2011. aug. 25. 16:11
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors és hosszú választ!!

És mi a helyzet az olyan oldalakkal, ahová nagyon sokan szeretnének bejutni, csak meghívásos zárt rendszerű, és az embert már nem érdekli, hogy ha fizetni kell hogy bejusson, mert olyan nehéz bejutni ismeretségen keresztül, így nyugodtan kiadnák érte 1-3ezer forintot hogy bejussak!!

Tehát a lebuktatás, csak ilyen saccolgatás alapon megy? (nyílt áruló esetén dátumfigyelés, meg felhasználónév figyelés),mert ezek azért igen csak kijátszható dolgok (pl privátban való üzletelés, és más felhasználónevek)

A másik, hogy ha vettem egy meghívót, és meg is kaptam ,akkor ha kizárják az árusítót, akkor engem is kizárnak? (tudom, hogy ez szabályzat kérdése, de általában azért ugyanazok szoktak lenni az eljárások)

2011. aug. 25. 16:22
 3/3 anonim ***** válasza:
ha rájönnek, igen
2011. aug. 28. 01:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!