Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan tudok a routeremre...

Hogyan tudok a routeremre jelszót rakni, hogy ne tudjon rá bárki csatlakozni?

Figyelt kérdés
Hol lehet letiltani a külső csatlakozást? Mert van itthon 3 gépünk, és valaki szerintem "lopja a netünket" mivel van, mikor csak zenét hallgatok, és más gép nem is megy, de több MB az adatforgalom...
2011. aug. 13. 20:40
 1/6 urimate ***** válasza:

Pontos tipus nélkül konkrétat nem tudok mondani, de a router admin felületén lehet a wireless beállításoknál jelszót megadni a csatlakozáshoz.

Engedélyezni kell a wireless security opciót, válaszd ki a titkosítás módját (WPA-PSK/WPA2-PSK ajánlott) és add meg a jelszót.

2011. aug. 13. 20:44
 2/6 A kérdező kommentje:

Ezeket a gépen hol találom meg?

(amugy bocsi hogy nagyon béna vagyok, csak én inkább az a mezei felhasználó vagyok, aki emaileket küld, meg satöbbi :) )

2011. aug. 13. 20:45
 3/6 anonim ***** válasza:

Ezt a router configjában találod általában meg...

Mivel nem tudjuk, hogy milyen routered van, így elég sok eshetőség van.

Általában [link] címen tudod a routert elérni.

2011. aug. 13. 20:48
 4/6 urimate ***** válasza:
A böngészőben éred el az admin felületet, egy IP cím megadásával (pl: 192.168.1.1, ez típusfüggő), majd ott tudsz belépni egy jelszó és felhasználónév megadásával. Ha meg tudod mondani a router pontos típusát, akkor pontosabb leírást is tudok adni, de anélkül, csak általánosságban.
2011. aug. 13. 20:50
 5/6 A kérdező kommentje:
54M Wireless Router
2011. aug. 13. 21:11
 6/6 urimate ***** válasza:

Ez még kevés. Ilyeneket keress:

- TP-Link

- D-Link

- Linksys

- Netgear

2011. aug. 13. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!