Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ez egy vírus az IE-ben? Lame...

Ez egy vírus az IE-ben? Lame mp3 decoder?

Figyelt kérdés

Állandóan ez a "Lame MP3 Decoder" jön be youtube-ozás közben, méghozzá az "about" menü. Én nem is hallottam erről, azt sem tudom, hogy mi ez és nem lehet bezárni a piros "X"-szel. Vagyis szerintem vírus. Ja és utána lefagy az ie azon lapja, amit néztem - s mellette be-beakad közben a WMP. WIndows 7-et, IE9-et, WMP12-t használok. Két éve van WMP és a kezdetek óta IE9, de ilyet még nem láttam.

Kérlek segítsetek, mert ez így nem állapot!

És ha vírus, akkor hogyan tudom kiirtani, mert a Norton nem lát semmit sem...

2011. aug. 4. 20:19
 1/10 anonim ***** válasza:

A Lame MP3 dekóder nem vírus, a Mediaplayer egyik dekódere.

Szerintem szedd le a wmp-t, aztán telepítsd újra, de kapcsold ki az automatikus frissítést.

2011. aug. 4. 20:23
 2/10 anonim ***** válasza:
Az IE9, és a WMP12 a lehető legrosszabb választás az adott programok terén. A Windows Update-t meg ki ne kapcsold, csak magadnak ártasz vele, ha offolod. Én azt mondom, próbálj meg másik böngészőt és médialejátszót.
2011. aug. 4. 20:46
 3/10 A kérdező kommentje:

Nekem ki vannak kapcsolva a frissítések és csak azt tölti/telepíti, amit én akarok, de a rendszeren alapból rajta van az SP1. Semmiért sem cserélném le a WMP12-t (bár jobb a wmp11 és sok szoftver jobb - nem is szeretem az MS programjait) már nagyon megszoktam és a gépem alapból telepíti (hála nekem) a K-lite codec packot hozzá. Könnyen kezelhető, sokat tud és felhasználó barát - bár az inkább a WMP11-ről mondható el. Az IE9-cel sincsen semmi bajom, a Firefoxot próbáltam, az kritikán aluli, a Chrome nagyon gyors, de hiányosságok vannak benne (külön előbányászni a könyvjelzők menüt, s a könyvjelzőket nem lehet kimenteni, nem úgy, mint az IE-ben, nekem meg van vagy 600 - és nem lehet visszaállítani némelyik beállítását; amúgy meg az AppData-ba menti magát, ami eléggé erőszakos, mert nem lehet eltávolítani, csak külön gonddal). De visszatérve (végképp nem akarom reklámozni az Ms termékeit, mert a win7 is lassabb, mint írják) de szerintem - most átgondolva - vírus, mert azt mondja, hogy ez egy nyíltforráskódú weblap, s teljesen Ms-től eltérő. A verzíója 0.9, ami azt jelenti, hogy valami RC lehet. Nem hiszem, hogy ez az igazi (mégha van is a WMP-ben ilyen).

Itt vannak az okok:

- Azt írja címnek, hogy about, amit nekem kellene megnyitnom, de nem tettem soha, főleg mert nem láttam és nem tudtam a létezéséről.

- Ott van a piros X, amivel nem tudom kikapcsolni - akárcsak a legtöbb reklámot, vagy vírust.

- Ismeretlen ikonja van, nem MS-nek vallja magát.

- És csak úgy enged, ha a weblapra kattintok, ami azért gyanús, mert egy normális alkalmazás ilyet nem kér - főleg, ha az MS-é.

- Lefagy utána az IE azon lapja, miközben a youtube flash playerrel megy - de hát nem ezzel kéne.

2011. aug. 4. 22:08
 4/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nem vírus, de az a baj, hogy nem sokat tudok meg ebből róla. Mi az a weboldal, amit írsz? Esetleg print screen?

Ja, amúgy a Chrome könyvjelzőkezelőjével mi gondod volt? A jobb oldali csillaggal rögtön felveszed az oldalt a könyvjelzőid közé, és van egy olyan opció is, hogy állandóan megjelenítse a címsor alatt a könyvjelzőket.

Amúgy nem akarlak rábeszélni, mert szerintem az IE9 már egy egész elfogadható böngésző lett, de amiket írsz a Chrome-mal kapcsolatban, nem nagyon igaz.

2011. aug. 5. 06:54
 5/10 anonim ***** válasza:
Amúgy így belegondolva kissé gyanús ez a Lame mp3 decoder, mert a Lame egy nyílt forrású mp3 encoder, vagyis mp3-at képes gyártani, és nem dekódolja azt. Szóval jó lenne tényleg látni azt a weboldalt meg egy print screent.
2011. aug. 5. 06:56
 6/10 A kérdező kommentje:

Egyelőre nem jött elő többször, de csak egy bizonyos youtube vidónál jött elő (meg utána, de azonnal megszakítottam az internetet), úgyhogy lehet, hogy valami belecsempészett vírus (bár én fent vagyok és ötletem sincsen pl hogy tennék bele vírust), de ha megint előfordulna, akkor majd leírom (nem tudom hogy tegyek fel ide képet). Csak azért írtam, mert valami .org végződésű weblapra vezet, miközben több helyen is azt írták, hogy ez az Ms-é... az meg különösen nem tetszik, hogyha leokézom, akkor lefagy a weblap, de teljesen, ha meg rákattintok, akkor tovább enged, de én nem vagyok hajlandó vírus-gazda weblapra menni. Bár lehet, hogy az jön, de mondom, hogy ilyet 4 éve nem láttam, pedig azóta nézem a youtube-ot. És az X megnyomásával sem történik semmi - amit írtam, hogy vagy reklámoknál, de méginkább kártevőknél fordul elő. Amúgy azóta érdekes módon (bár eddig nem nagyon néztem) de mintha a win7 1,1-1,2 gb RAM helyett 1,6-ot fogyasztana, ami engem a zombihálózatra emlékeztet (remélem nem írtam hülyeséget :) Bár lehet, hogy eddig is ilyen volt... csak telepítésnél (programokkal együtt) 900mb és 1,2 gb között mozgott.

A Chrome-mal eddig az volt a bajom, amit írtam: nem tudtam előhozni a könyvjelzőket - most már régóta tudom. A legfőbb problémám, hogyha kimentek oda egy könyvjelzőt, akkor utána nem tudom elmenteni (pl külső merevlemezre, pen-drivera): az IE a "kedvencek" menübe menti, ahová/ahonnan kedvemre másolhatok. A Chrome-osokat nem tudom kimenteni, mert a fájlját is valahogy az AppData-ba teszi. Ez amúgy nagyon érdekes, mert így normálisan el sem tudom távolítani...

2011. aug. 6. 12:55
 7/10 A kérdező kommentje:

Az elsőnek válaszolva: Nem szedhetem le a WMP12-t, mert bele van építve a windows 7-be. Amúgy már akartam, mert nagyon bugos (szerencsére gondolom a frissítéseknek köszönhetően már nem), de a WMP11 a világ legjobbja nekem és imádom. Azt használtam XP-n és Vistán, s az volt a legjobb, soha nem hibázott, nem úgy, mint a WMP12, ami ok nélkül nem tudja megnyitni a fájlokat, utána meg hirtelen sikerül...

Utolsónak: hogyha tényleg más a neve, akkor viszont tényleg lehet vírus, de nem értem hogy került a youtube-ra... ott nem szokott lenni ilyen...

De ezt is írtam, csak részletesebben: azért nyomtam ki az internetet, mert egy barátom gépén még régebben állítólagos Ms víruskeresőt lehetett letölteni (én meg azonnal megismertem, hogy nem egyezik az Ms honlapjával, de akkor még vírusírtót sem készített a cég) és miután letöltötte (hiába szóltam) ilyen szövegek jöttek be angolul: "Meg kell vizsgálni a gépet, mert vírusos". Na utána alig működött ÖRÖKRE a gép (hazavágta a processzort).

Aztán amikor egy ártalmatlannak tűnő weblapra kattintottam, ugyanez jött be: "Meg kell vizsgálni a gépet, mert vírusos". Eleve mit kutakodik - gondoltam is -, de megismertem, hogy ez ugyanaz a vírus. Kivágtam a modemet és átvizsgáltam a gépem. Na akkor talált 3000 fölöt nyomkövetőket és 120 trójait, miközben körülbelül fél perc telt csak el. És nem szeretném a méregdrága gépemet veszélyeztetni.

2011. aug. 6. 13:46
 8/10 anonim ***** válasza:

Lame mp3 decoder

[link]

2011. aug. 7. 22:09
 9/10 anonim ***** válasza:
Ez továbbra sem decoder, hanem encoder. Ezzel mp3-at lehet csinálni, nem egy kodek, amivel az mp3-at le lehet játszani. Ha decoder jelenik meg, az gyanús.
2011. aug. 7. 22:19
 10/10 A kérdező kommentje:

Hmmm... utána néztem, mindenhol valóban encoder van. Fogalmam sincsen, hogy ez miként került a youtubera. Akkor jól cselekedtem: nem mentem a lapra és ki is nyomtam a netet akkor. Azóta nem fordult elő, úgyhogy 100% vírus volt.

Köszi a válaszokat.

2011. aug. 8. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!