Internet megosztása: hogyan? Fibernet kábelnetről van szó.
Fibernet kábelnetem van. Az asztali gép mellé hamarosan egy laptopot is veszünk, és szeretnénk megoldani, hogy mindkét gépen elérhető legyen az internet. Olvastam routerekről, meg wlanokról, de az az igazság, hogy annyira nem látom még át a dolgokat. Tehát mi kell ahhoz, hogy a netem egy másik gépen (laptop) is fusson? És úgy meg lehet-e csinálni, hogy az amúgy kábeles netemre a laptopom vezeték nélkül csatlakozzon (wifi)? Ha igen, ehhez mi kell?
Minden véleményt, tanácsot szívesen fogadok.
Szia! Ezek közül bármelyik megfelelő: [link]
Én nem ajánlom az SMC routereket, mert nagyon megbízhatatlanok. A legjobb tapasztalataim eddig a D-Link routerekkel vannak.
Majd lehet hogy meg kell kérnetek valakit, hogy beállítsa. De arra figyeljetek, hogy a vezeték nélküli kapcsolat WPA2 -es titkosításra legyen állítva!
Az összes többi titkosítást fe lehet törni. Ha meg egyáltalán nem titkosítjátok a kapcsolatot, akkor egyrészt felcsatlakozhatnak idegenek is a routerre, és rajtatok kersztül netezhetnek, másrészt láthatják a forgalmatokat. Tehát: titkosít, titkosít, titkosít!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!