Digi netünk van, és vettünk egy routert, de az istennek se tudjuk a diginethez kapcsolni. Valami qss hiányzik, meg az a gond, hogy csak akkor kapcsolódik a gép a nethez, amikor bekapcsoljuk. Hogy lehetne megoldani ezt?
A QSS (Quick Security Setup) gyakorlatilag csak a Vezeték nélküli hálózatra vonatkozik. Elvileg arra hivatott, hogy megkönnyítse a Wi-Fi hálózat titkosításának beállítását. A valóságban csak nyűg van vele, én mindig le szoktam tiltani a routeren.
Egyébként valószínűleg nem konfiguráltad a routert az internetszolgáltatódnak megfelelően.
Ez a leírás végigkalauzol az összes beállításon:
Még ha nem is TP-Linket vettél, akkor is hasznos lehet. Amúgy a Diginet általában PPPoE -t használ. A WAN beállításoknál majd ezt kell megadni, és természetesen a szolgáltatótól kapott felhasználónevet és jelszavat is.
Ne a számítógéped beállításait cseszegesd! Magának a routernek a feladata az, hogy az internethez csatlakozzon nem pedig a számítógépednek. Sőt a számítógépről le is kell törölni a PPPoE kapcsolatot az adapter beállításoknál.
Olvasd el szépen a leírást, amit linkeltem, és minden fény fog derülni!
Amúgy többet tudnánk segíteni, ha elárulnád a routered pontos típusát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!