Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Citromailről levelezek,...

Citromailről levelezek, lenyomozható az IP címem?

Figyelt kérdés
Az a kérdésem lenne, hogyha itthon csak annyit teszek, hogy megnézem hogy jött-e üzenetem citromailen, de már teljesen más IP-ről írok vissza, akkor az az IP-címem lenyomozható, amelyikről csak megnéztem?
2011. júl. 18. 11:14
 1/5 anonim ***** válasza:

Persze.

Akár a webes felületen nézed meg a leveleidet, akár POP3-al töltöd le őket, az IP címet felírják.

2011. júl. 18. 11:22
 2/5 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm nagyon! :)

Még az a kérdésem lenne, hogy, hogyha elmegyek egy gyorskajáldába és az ő IP címüket használom wifis telefonnal, akkor nekem ahhoz lesz valami közöm, vagy a telefonomnak? Csak a gyorskajálda adatai lesznek láthatóak?

2011. júl. 18. 11:24
 3/5 Pj0tr ***** válasza:
Könyörgöm. Beírod a felhasználónevedet és a jelszavadat! Vagyis a szolgáltatónál meglesz, hogy te bejelentkeztél mondjuk otthonról (persze csak egy IP-t lát nem azt, hogy otthon), a mekiből vagy akárhonnan.
2011. júl. 18. 11:58
 4/5 A kérdező kommentje:
Könyörgöm! Elolvashatnád mi a kérdés mielőtt választ adnál! Ekkora barmokat... az volt a kérdés, hogy milyen ip-t jegyeznek fel..pff na mindegy hagyjuk is. szánalmas kretén
2011. júl. 18. 13:30
 5/5 Pj0tr ***** válasza:

Mielőtt kreténezel fogd fel a választ. Van a felhasználód. Amivel bejelentkezel 5 IPcímről, amit megjegyez a citromail rendszere (gondolom rendőrségnek bírói végzésre kiadják) és így az általad küldött levél felhasználójához felsorolt IP között ott lesz az összes IP amiről bejelentkeztél. Függetlenül attól, hogy csak nézel.

Ha egy mezei userről van szó akkor meg tök mindegy mit honnan csinálsz. Ha az otthoni IPd megvan neki azzal sem megy semmire mire megnézi már neked más IPd lesz otthon. Hivatalos ügy esetén más a szitu. Ott egészen konkrétan a szolgáltatótól függ. Azt nem tudom, hogy jogszabály kötelezi-e őket az adatok tárolására, de a szolgáltatókra szigorúbb szabályok vonatkoznak vagyis adnak egy IP-t és egy időpontot és a szolgáltató megmondja, hogy a szerződésen milyen adatok vannak.

2011. júl. 18. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!