Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha én még nem seedeltem a...

Ha én még nem seedeltem a saját torrentemet 100% arányig, akkor más sem tudja letölteni teljesen?

Figyelt kérdés
2011. júl. 7. 19:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát nem :D
2011. júl. 7. 19:50
 2/5 anonim ***** válasza:
Ne torrentezz. Nem neked való.
2011. júl. 7. 19:54
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha te vagy a feltöltő, az első és egyedüli seeder, akkor legalább egy embernek a torrent 100%-át át kell adni, hogy ő is seeder lehessen, és így már dupla erőforrás álljon a többi letöltő rendelkezésére.

Olyan viszont nincs hogy 100% arány, az arány egy (arány)számot jelent, mely a feltöltött adatmennyiség aránya a letöltötthöz képest. (például a 2-es arány azt jelenti, hogy kétszer annyi adatot töltöttél fel, mint le).

Vagy pedig a 100% feltöltés azt jelenti, hogy egyszeresen feltöltöttél minden adatot, ami 1-es arányt jelent (az adatmennyiség 100%-a).

2011. júl. 7. 20:07
 4/5 A kérdező kommentje:
szóval ha az arány 1, akkor max 1 leecher tudja letölteni?
2011. júl. 8. 10:09
 5/5 anonim ***** válasza:

Annyian töltik, ahányan csak kapcsolódnak rád, viszont így a feltöltési sebességed is eloszlik az összes letöltő között.

Lassú feltöltési sebesség esetén, ha sok a letöltő, akkor beállhat egy várósor, mivel te az adatot először a legnagyobb százalékban meglévőnek adod, ő továbbadja ezt a másodiknak, a második a harmadiknak, így lépésben végül mindenki megkapja az adott szeletet amit feltöltöttél, viszont tőled a negyedik is lekérheti ugyanazt a szeletet, meg a huszadik is, ezért a letöltés nem halad gyoran, mert mindenki ugyanazt kéri le tőled. Amíg te olyat adsz valakinek, ami másnak már megvan, ő nem tud semmit tölteni, ezért csak vár a sorára.

Ilyen esetben érdemes a super-seed opciót bekapcsolni, mert így a kliens sorban elkezdi küldeni a szeleteket, és minden letöltő egy másik szeletet kap meg. Mivel mindenkinek más szelet van meg, ezért ők egymás között a hiányzót át tudják adni, így a letöltők százalékát maguk között is növelik, nem kell külön rád várni amíg olyan szeletet nem kapnak ami nincs meg. Hiszen te mindig egy másikat küldesz és nem ugyanazt, amíg csak nincs meg mindenkinek ugyanaz.

2011. júl. 8. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!