Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan csatlakozhat a nethez?...

Hogyan csatlakozhat a nethez? (router)

Figyelt kérdés
Sziasztok. Adott egy gép, amelyen van internet kapcsolat. Van router, és nem rég érkezett meg a kábel amivel a másik gépet és a routert összekötöm. K is írta a gép, hogy csatlakoztattam a kábelt. Viszont hogy tudok csatlakozni a nethez? Valami hálózati beállítást kell végezni? ADSL modem netem van.
2011. jún. 22. 11:32
 1/4 anonim ***** válasza:

az ADSL modemből kijövő kábelt (ami eddig a gépben volt) bedugod a router WAN portjába. A router LAN (1-2-3-4) portjába, valamelyikbe, bármelyikbe, bedugsz egy másik UTP kábelt és azt csatlakoztatod a géphez.

A router konfigurációs felületén meg kell majd add az ADSLhez szükséges felhasználónevet/jelszót.

2011. jún. 22. 11:37
 2/4 legendavagyok01 ***** válasza:

Modem ethernet portját a router wan portjával összekötni. A router lan1 (vagy igény szerint több) portjából mehet a kábel a gépekbe.

Igen, be kell állítani. Olyan géppel, ami kábellel van a routerhez kötve.

Böngésző címsorába be kell írni a router ip címét, és ha van felhasználó nevet, jelszót. Ezek a routeren rajta vannak, mert gyártótól függ.

A használati utasítás sokat tud segíteni.

Itt van egy példa is.

[link]

2011. jún. 22. 11:39
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem értem sajnos. :/ Most ott tartok, hogy vagy az egyik gépen tudok csatlakozni a netre a felhasználónévvel és a jelszóval, a másikon nem.
2011. jún. 22. 13:44
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát akkor mondjad ,hogy segítsünk ?
2011. jún. 22. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!