Hogyan lehet seed servert üzemeltetni?
Figyelt kérdés
Ha van egy szerveren bérelt tárhely, hozzá domain, akkor mi kell ahhoz, hogy saját seed servert indítsak?2009. márc. 24. 14:34
1/8 anonim válasza:
Igaz én sem csináltam még ilyet, de úgy tudom a szervernek támogatnia kell a seedszerver funkciót.
2/8 anonim válasza:
Ha csak egy usernek akasz seedelni, akkor a bérelt szerverre teszel egy torrent kliens progit, amit hagysz működni. Letöltesz néhány népszerűnek vélt dolgot, amit a bérelt sávszéllel tudsz feltölteni, javul az arányod. Ezt távoli bejelentkezéssel meg tudod oldani (távoli asztal, ssh, stb).
Mint FELtöltés, a dolog illegális. Ezért egyrészt a jogvédők megbüntethetnek, másrészt felbonthatják a szerződésed a szerverhostingosok. Mindkettőre vonatkozik, hogy a törvények nem ismerete nem mentesít a büntetés alól...
3/8 A kérdező kommentje:
Ehhez a bérelt szervernek támogatnia kell valami extra szolgáltatást? Mármint, hogy futtatni lehessen rajt torrent klienst?
2009. márc. 25. 21:43
4/8 anonim válasza:
Annyit, hogy távolról el kell érned, de ez elvileg alap. Elvileg saját IP-t kapsz a bérelt szerveren, tehát külső tűzfal nem lesz (érdemes a szerveren használni...), így portforward vagy ilyesmi nem kell. Elvileg extra dolog nem kell, de kérdezd meg mekkora adatforgalmat generálhatsz havonta...
5/8 A kérdező kommentje:
Ezek alapján úgy tűnik,hogy egyszerűbb előfizetnem egy seed server-en, mint sajáttal szórakozni. Jól gondolom?
2009. márc. 27. 11:07
6/8 anonim válasza:
Szerintem jól gondolod. A seed szervert pont arra találták ki.
7/8 anonim válasza:
Igen, egyszerűbb és ráadásul elvileg neked nincs jogi felelősséged a feltehetően illegális megosztás miatt, mert nem a te tulajdonod a szerver. Bűnérszes vagy felbujtó lehetsz azért, mivel te fizeted a szolgáltatást.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki hozzászólását, válaszát. Végkövetkeztetés: már nem akarok saját seed servert, inkább szenvedek az itthoni gépről való seedelessél, mivel annyit nem ér meg nekem, hogy havi 5-6e ft-ot fizessek.
Köszönöm!
2009. márc. 29. 11:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!