Vezetékes net beállítása új laptopon. (651 hibakód) Megoldás?
Sziasztok!
A problémám a következő:
Van egy új laptopom, és nem tudom rácsatlakoztatni a már régóta meglevő (ADSL) vezetékes netre.
A régi gépen tökéletesen működik a net.(arról írok most is)
Nem egyszerre akarom használni a gépeket, tehát nem megosztani akarom a netet, hanem az új gépen is használni.
Odáig eljutok, hogy kapcsolat létrehozáshoz beírom a szolgáltató által adott felhasználónevet+jelszót, elkezd csatlakozni miniporton keresztül, majd aztán 651 hibakódot ír..
D-link modemem van, WINDOWS 7 Home Premium op.rsz.-em.
A másik gépen (amin tudom használni a netet) XP van.
(lehet h ez a baj?!)
Vagy esetleg a szolgáltató nem engedi a csatlakozást az új gépen?
Vagy valamit át kéne állítani?
Csomó fórumot átolvastam a témában, de nekem azok kínaiul vannak:(
Nem nagyon merek semmit állítgatni, belemászni a beállításokba, a modemhez se nagyon értek, (úgy van, ahogy anno beállították nekem), nem vagyok biztos abban h nem okozok nagy kárt, ha mindenfélét elkezdek állítgatni a gépemen.:P
szóval szerintetek mi lehet a baj?
Hogyan oldható meg?
Hát, ennek úgy kb. semmi értelme. Már több mint egy évtizede ADSL felhasználó vagyok. Különböző modemekkel (a képen szereplővel is) több számítógépen, számos operációs rendszeren keresztül csatlakoztam már a szolgáltatáshoz sikeresen, közvetlen modemes kapcsolattal, de még sosem volt gondom a MAC címekkel.
A klónozást a PC-n amúgy sem vágom hogy érted? Mit klónozol és mivel? És még inkább hogyan? Mert max csak a hálókari MAX címét tudod átírni, ha támogatott ez az opció egyáltalán.
A kérdezőnek meg azt tudom tanácsolni, hogy ha teljesen biztos abban, hogy az új gép hálókártyája megfelelően működik, akkor vegyen egy routert. Mivel több számítógép van, előbb-utóbb úgyis szükség lesz rá.
Csak vezetékest már 2500 Ft -tól, Wi-Fi -set meg 3500 Ft -tól lehet venni. És így nem a számítógép feladata lesz Internetkapcsolatot létesíteni, hanem a routeré.
ok
köszi
Sziasztok!
Ha valaki még találkozna a problémával, én így tudtam megoldani:
Ezen a linken az egyes pontban le kell tölteni a raspppoe.sys fájlt és kicserélni a gépen itt:
számítógép/windows/system32/drivers
Üdv
Krisztakika
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!