Hogy lehet kiiktatni az ask.com-ot?
Elképzelhető, hogy férged van (az rakta fel), mint neki is:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__2..
Nem tudom már hol akadtam rá erre a leírásra a neten, de nagyon jó, mert nekem ez kiiktatta a problémát
Szerintem nem mondok hülyeséget, ha azt mondom, hogy a mai legsikeresebb keresőmotor a Google. És nagyon sokan szeretnek kényelmesen keresni, így elég sokan szeretnek már alap a címsávba írva keresni. Nade, amint figyelmetlenül telepítünk egy programot és nem olvasgassuk az opcionális paramétereket a telepítés után már teljesen átszabják a böngészőnket. Új kezdőlap, új alapértelmezett keresőmotor(Yahoo, Bing, Dlite…) stb stb..Ha valaki így járt akkor csak az alábbi beállításokat kell eszközölnie és máris újra a Google segítségével kereshet. A beállítás menete:
Írd be a keresőd címsorába:about:config
,majd ígérd meg, hogy óvatos leszel.
Ezután a keresőmezőbe a konfiglapon írd be “search” (vagy akár magát a kulcs nevét) és állítsd be az alábbi paramétereket:
browser.search.defaultenginename >> Google
browser.search.order.1 >> Google
keyword.URL >>
Kiegészítés:
A fenti link a Google “Jó napom van” funkcióját használja a Firefox újabb verzióiban. Azaz a keresett szónál az adott találatokból a legelső oldalt adja vissza, nem pedig a keresési listát. Ahhoz, hogy a “normál” keresést adja be a Firefox a címsorba beírt kulcsszavakra, ahhoz csak a keyword.URL beállítást kell átállítani.
keyword.URL >>
Sok sikert.
Itt is hasonló volt a helyzet, annyi eltéréssel, hogy firefox induláskor az első ablakban még a normális kezdőoldalam jött be, minden ezután megnyitott új lapon azonban az ask.com.
Találtam a firefox kiegészítők közt egy számomra ismeretlen New Tab nevű kiegészítőt, azt leszedtem és böngésző újraindítás után megoldódott a gond.
Akkor az nem olyan volt, mint az én ASK-om.
Ma már sokkal könnyebb, hogy az avast-nak is van böngésző takarító funkciója....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!