A szomszéd lakás wifi jelét hogy tudom erősíteni?
Figyelt kérdés
Albérletben lakom, a főbérlő a szomszéd lakásban, és megegyeztünk, hogy használhatom a netét, de nagyon gyenge a jel, csak úgy tudok netezni, ha kiülök a bejárati ajtóhoz a laptoppal. Utánanéztem már ennek a témának, de csak többezer forintos jelerősítőket láttam, és nincs sok pénzem. Van valami olcsóbb módszer is?2011. jún. 7. 14:10
1/9 anonim válasza:
Áthúzol egy kábelt, gondolom wifi routerről van szó, abból is lehetne jobbat venni, de az is drága(a kábelhez képest).
2/9 anonim válasza:
Nincs. Max ha a főbérlő a falhoz közelebb rakja a router, az segíthet.
3/9 A kérdező kommentje:
Milyen kábelt kell áthúzni? Én ehhez nem értek.
2011. jún. 7. 14:57
4/9 A kérdező kommentje:
2011. jún. 7. 15:11
5/9 anonim válasza:
Ha tanultál fizikát, magadtól is tudod. ;-) Viszont ez csak gányolás. Ha tényleg megengedi a főbérlő hogy használd a netét, akkor inkább UTP kábel vagy PLC adapter a megoldás.
6/9 A kérdező kommentje:
Ezzel még mindig nem jutottam előrébb, fizikatudásom valahol ott leragadt, hogy hogy veri vissza a fényt a szórólencse.
Igen, megengedi a szomszéd, megadta a jelszót, viszont azt nem engedi, hogy állítgassak mindenfélét a routerén, és amúgy is csak átmenetileg lakom itt.
Konyhanyelven kérek valami tanácsot, mert szőke vagyok a modern technikához :D Csoda, hogy gépelni tudok XD
2011. jún. 7. 15:50
7/9 anonim válasza:
szerintem a routeren kellene állítani a wifi jelerősségét, vagy hatótávját vagy mit (persze csak ha lehetséges) xD de mivel azon nem állíthatsz, így a főbérlőt kérd meg erre :D
8/9 anonim válasza:
Sima Ethernet kábelt.
A routert egyik lan portjától(általában 4 van), a géped hálókártyájába. Kifúrod a falat, vagy erkélyajtó mittomén..
A routeren semmiféle jelerősség állítás nincs.
A szóban forgó valszeg 54Mbps-es, azért gyengusz.
9/9 anonim válasza:
mi suliban foglalkoztunk olyan routerrel, ahol lehetett állítani a olyat, hogy wireless sensitivity range pl 2000 méter, pont, mint itt ->
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!