Router router mögött van és az első router webes kezelőfelületét elérem, de a másodikét nem. Hogyan tudom elérni a 2. routerét is?
Mert ezek az eszközök voltak itthon és így "fér" el minden és volt egy távolsági tényező is, amit így tudtam leküzdeni.
Esetleg ötleted is van?
A 2. router 4. lan portjába dugtam konkrétan. És a 2-3.asban vannak gépek.
És amit el akarok érni, hogy a wifi le legyen jelszavazva.
(Rádugtam közvetlenül a modemre és úgy beállítottam egy wireless jelszót, de mikor visszadugtam, mintha elfelejtette volna...)
Igen így jó, vagyis a LAN -t a LAN-be kell dugni, Az SMC -t azonos alhálózatra kéne állítani, Vagyis ha az Asus 192.168.1.1 akkor az SMC 192.168.1.2 az alhálózati maszk meg legyen a Asus -é mindkettőnek, vagyis 255.255.255.0
Fontos még hogy az SMC DHCP szervere le legyen tiltva. Ez után mennie kell.
Ja és ha mind a két routeren aktív a Wi-Fi, akkor ne legyenek azonos csatornán és az SSID is különbözzön.
Szuper, köszönöm. Valóban az volt a legfőbb baj, hogy az SMC router 192.168.2.1-en volt és nem pedig 192.168.1.2-n és hogy a DHCP be volt kapcsolva. Ezek után már elértem a router mögül is a másik configját.
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!