Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan tudok csatlakozni...

Hogyan tudok csatlakozni mobillal a wifihez, ha az megosztott, jelszavas wifi?

Figyelt kérdés
Van egy linksys routerem, ehhez sikeresen csatlakoztam, de a T-onlinehoz hogyan tudok hozzáférni? HTC desire S-em van, és nem sikerül eljutni odáig, hogy a jelszavam és a felhasználónevem be tudjam ütni.
2011. máj. 27. 18:56
 1/8 P.O.C. ***** válasza:

"HTC desire S-em van"

???

2011. máj. 27. 20:24
 2/8 A kérdező kommentje:
mi ebben a meglepő?
2011. máj. 27. 20:32
 3/8 P.O.C. ***** válasza:

Ja semmi bocs, ez akkor egy telefon márka. Le vagyok kicsit maradva a telefonmárkákkal. :)

Akkor más működik a Wi-Fi routeről, csak a telefon nem? A Wi-Fi kulcsot megadtad a telónak?

2011. máj. 27. 20:43
 4/8 A kérdező kommentje:
jaja, ez egy teló márka. szóval a linksys routerhez már sikerült csatlakozni, mivel ugye itt nincs jelszó. de utána a t-mobile adsl-t nem tudom beállítani. ssid-t kér a mobil, ide hiába írtam be, hogy t-online, semmi. más adatot meg nem tudok megadni :(
2011. máj. 27. 20:58
 5/8 P.O.C. ***** válasza:

Nos, tisztázzuk akkor:

Nem a telefonnak kell előbb csatlakozni az Internethez, hanem a routernek! A router feladata, hogy internetkapcsolatot létesítsen, azt életben tartsa, valamint megossza vezetéken és Wi-Fi-n.

Az Internetszolgáltatótól kapott felhasználónevet és jelszavat a routernek kell megadni a webes felületén keresztül. Ez után beállítani a vezeték nélküli hálózat nevét SSID (és célszerű tetszőleges hálózati kulcsot is megadni, hogy ne tudják tőled lopni a netet). Majd menteni mindent.

A telefonnal csak ez után kell csatlakozni a router -hez. Bár az SSID -nem tudom miért kérdezte a telód, mert azt a Wi-Fi router alapértelmezésben publikussá teszi.

Szóval megkeresd vele a Wi-Fi hálózatot, rácsatlakozol és megadott a Wi-Fi kulcsot (már ha adtál meg ilyet).

Vagyis a telefonba a T-Home szolgáltató semmilyen adatát nem kell már megadni, mert a router már csatlakozott az Internethez.

2011. máj. 27. 21:17
 6/8 A kérdező kommentje:

hát akkor az a srác, aki vagy 5 évvel ezelőtt nekünk a T-től beállította a netet, rosszul csinálta volna?

de ez azért fura, mert másik laptoppal például minden oké, ott megy a csatlakozás a 2 lépéssel: először linksys csatlakozás (wifis) aztán utána új hálózati kapcsolat létrehozása: t-online, jelszó+felhasználónév megadás és működik.

2011. máj. 28. 12:10
 7/8 P.O.C. ***** válasza:

Így gyakorlatilag Switch -elt ADSL, a router eddig nem sokat dolgozott. Köszönheti ezt annak az idiótának, aki "beállította". :D

Apám.., ilyenek dolgoznak a T-Offline -nál. Engem meg legutóbb mikor oda jelentkeztem melózni kikosaraztak. Szal félelmetes. :D

Na figyu, okos telefonnál ez így nem fog működni, az tuti.

Így szokás konfigurálni egy routert szabályosan:

[link]

Ez a leírás elég TP-Link specifikus, de nem sokban tér el a Linksys -é sem. Ha nem menne, mond meg milyen pontosan milyen Linksys -ed van és szívesen segítek. :)

2011. máj. 28. 14:40
 8/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a linket és a segítséged is!! :)

Most sajnos 1 hónapig még nincs időm arra, hogy beleássam magam a dologba (júniusban államvizsgázom), de utána, ha már ráérek, megpróbálok összehozni valamit, mert ez így akkor tényleg elég össze-vissza.

Majd írok ebbe a topikba, ha esetleg nem menne, vagy ha nem gond, akkor privát üziben kereslek majd meg. Előre is köszi! :)

2011. máj. 28. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!