Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Az én szolgáltatómnál mindenki...

Az én szolgáltatómnál mindenkinél a netre látszó IP ugyanaz, akkor egy külső hogy tudja elérni az én gépem appserver-ét, milyen ip-n?

Figyelt kérdés

Logikusan gondolkozva úgy hogy elsőnek a netre látszó ip aztán a belső konkrét számítógépem ip-je azt a kettőt gondolom nem lehet úgy hogy x.x.x.x-y.y.y.y és akkor megvan.

De akkor ezt hogy lehet megoldani?

2011. ápr. 15. 15:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

""Az én szolgáltatómnál mindenkinél a netre látszó IP ugyanaz..." Elég valószínűtlen, hogy éppen a kérdezőnél helyeznék el azt a routert, amelyik az összes előfizető (vagy legalábbis előfizetők nagyobb csoportja) részére végzi a címfordítást. "

A kérdező nyilván arra gondolt, hogy több gépe van otthon és mindegyiknek ugyanaz a külső IP címe, mert a kérdező SAJÁT routere NAT-ol... Azt hittem ez neked is egyértelmű-.-

2011. ápr. 16. 14:54
 12/20 anonim ***** válasza:

Nem hiszem hogy ennyire félrefogalmazott volna a kérdező, ahhoz túlságosan összeszedetten ír. Bár ezt sem lehet kizárni. Sokkal valószínűbb hogy az van amit ír, hogy a szolgáltatója privát tartományból osztja a címeket.

De majd a kérdező megmondja hogyan értette.

2011. ápr. 16. 15:04
 13/20 anonim ***** válasza:
Azért nem hiszem hogy privát tartományból osztana a szolgáltató, mert egy publikus IP cím azért nem annyira drága, ahhoz viszont hogy minden címet NAT-oljon, ahhoz baromi nagy teljesítményű router kell, ami azért nem olcsó...
2011. ápr. 16. 15:23
 14/20 anonim ***** válasza:
Az egy dolog hogy te, vagy akár én mit hiszünk. Tény viszont az, hogy sok szolgáltató így csinálja. Tényleg nem láttál még ilyet? :)
2011. ápr. 16. 16:07
 15/20 anonim ***** válasza:

"Tényleg nem láttál még ilyet? :)"

Nem. De szerintem nem is tipikus ez, maximum az ilyen kis, falusi szolgáltatók csinálják.

2011. ápr. 16. 16:25
 16/20 anonim ***** válasza:

Azt azért nem mondanám. Az viszont igaz, hogy jellemzően vezeték nélküli és mobil szolgáltatók. Olyan kis falusi szolgáltatók mint mondjuk a Telenor. :)

Most már aztán tényleg kíváncsi vagyok milyen internetje is van a kedves kérdezőnek.

2011. ápr. 16. 18:00
 17/20 A kérdező kommentje:

Itt van a szolgáltatóm elterjedtsége: [link]

ez a kép persze kint van vagy 5 éve, szóval már minimum dupla ilyen elterjedt.

És nálam bizony semmilyen switch, router, modem nincsen!

Panelházban lakom, és a tetőn a liftházba van megoldva az elosztás, hogy hogy router, switch azt nem tudom, de nekem onnan csak egy kábel jön le be közvetlen a gépbe.

A netre látszó IP a város másik szélében lakó havernak is ugyan az, sőt a 30 Km-re lévő faluban akinek tetőantennás, mikrohullámú netje van, annak is ugyanaz az IP.

Zöld levelessel tényleg jobban érthető, köszi! :)

2011. ápr. 16. 19:27
 18/20 A kérdező kommentje:

Amúgy nem könnyebb lenne az élet, ha létezne ilyen, hogy ha keresel egy gépet és az belső hálón van, akkor lehetne két IP-t leírni.

Elérhetősége a következő lenne: x.x.x.x--y.y.y.y?

Ja és ugye vannak a routerek, azok működhetnek NAT módban, na és még milyenben?

Tudnátok adni egy oldalt ahol leírják az összes üzemmódot sima és WLAN-os routereknél?

2011. ápr. 16. 19:37
 19/20 anonim ***** válasza:

"Amúgy nem könnyebb lenne az élet, ha létezne ilyen, hogy ha keresel egy gépet és az belső hálón van, akkor lehetne két IP-t leírni."

Alapvető dolgokkal nem vagy tisztában sajnos...

2011. ápr. 16. 20:00
 20/20 A kérdező kommentje:

Azt nem vitatom, hogy nem értek hozzá profin, ezért csak felvetettem. :)

(Viszont egyet hibáztam, nem tettem kérdőjelet a végére.)

2011. ápr. 16. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!