Van valakinek tapasztalata sávszélesség-bérléssel?
Figyelt kérdés
Milyen céghez kell(ene) fordulnom, ha bizonyos sávszélességet szeretnénk bérelni műholdon? Ha esetleg csak ismerős van, az is jó lenne vagy akár privát mail is, mert két hónapja keresünk és eddig csak falakba ütköztem.
2009. febr. 26. 10:31
1/8 anonim válasza:
Miért fontos a műholdas bérelt vonal?
"Rendes" vonalas vagy mikrohullám nem jó?
Hol a cégetek telephelye?
2009. febr. 26. 10:39
2/8 A kérdező kommentje:
Nem műholdas bérelt vonalat, meg egyáltalán semmiféle vonalat, hanem sávszélességet keresek. Ugyanakkora fel és letöltési sebesség kell a 10M tartományokban. A telephely nem ide tartozik; 4 kontinensen és 22 országban vagyunk jelen és nagy adatmennyiségek (több Gigabájtos csomagok) küldésére és fogadására van szükség naponta záros időn belül és a DHL vagy UPC már kicsit lassú ehez.
2009. febr. 26. 10:57
3/8 anonim válasza:
Szerintem ha ilyen nagyban játszotok, akkor célszerűbb egy saját szervert elhelyezni egy szerverparkba, ami közvetlenül csatlakozik a gerinchálózatra. Ott akár 100 mbit-es kapcsolatot is kaphattok. Persze az adatokat el kell juttatni a szerverhez...
2009. febr. 27. 11:27
4/8 A kérdező kommentje:
Igen, ezt más mi is átrágtuk hatvahatszor, de nem statikus csomagokról van szó, hanem állandóan változó tartalmúakról, és az nem kifizetődő, hogy naponta 10-12x be kelljen menni egy data-centerbe feltölteni a csomagokat és 2 óra múlva ismét letörölni őket. Felvettük a kapcsolatot kettővel is, de nem tudtak (vagy nem akartak) segíteni.
2009. febr. 27. 11:54
5/8 anonim válasza:
Ilyen nagy sávszélességet nem tudnak kivinni akárhova. És biztos nincs kész szerződése senkinek se ilyesmire, hanem egyedileg kell megállapodni. Ha nagyon a világ végén vagytok, akkor el lehet gondolkodni azon, hogy átteszitek a cég telephelyét a gerichálózat egy pontjának közelébe (ahol visszajelezték, hogy tudnak biztosítani nagy sávszélt)
De a nagyon nagy mennyiségű adatoknál, lehet hogy az a legcélszerűbb, ha postán küldtök el DVD-ket.
De szerintem az is megoldható, hogy naponta elküldtök valakit dvd-kkel a szerverhez, hogy rátegye az adatokat.
Egyébként csak attól függ hogy mennyi pénzetek van, mert akár saját vonalat is kiépíthettek.
2009. febr. 27. 12:10
6/8 anonim válasza:
Ja hülye vagyok (előző válaszoló), most látom hogy napi 10-12 frissítés van. Biztosan ennyire kritikus a gyorsaság? Nem lehet a folyamatok átszervezésével napi egyszeri frissítést elérni?
2009. febr. 27. 12:23
7/8 A kérdező kommentje:
Huh, nem voltam valami érthető. Képzelj el 22 várost a Földgömbön szétszórva ahonnan és ahova a kéréseknek megfelelően DE minden rendszert mellőzve el kell juttatni max 2 órán belül a kért adatcsomagot. Ezért írtam fennebb, hogy a telephely nem ide tartozik, mert nem a telephelyről/-re jönnek-mennek az adatok. Nincs az a posta a világon amelyik segíteni tudna ebben. Kontinensen belül még épp megoldható lenne a kábeles net de ha Amerika-Európa-Ázsia viszonylatban tervezünk akkor... na akkor kellene bérelt és mindíg elérhető sávszélesség egy műholdon.
2009. febr. 27. 12:36
8/8 anonim válasza:
Mennyi adatmennyiségről van szó?
Így elsőre arra tippelnék, hogy egy 8 megabites sávszél is jó, de torrentet kéne használni a letöltőknél, hogy a ti oldalatok tehermentesítve legyen. (persze a szolgáltatóval meg kell beszélni, mert a legtöbbnek eszébe sem jut, hogy legális célokra is lehet használni, pedig nagyon hasznos dolog)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!