A facebook roadblock megvitatása. Mi is ez valójában?
Először is elnézést kérek attól a felhasználótól, akinek miattam törölték a kérdését! Csak amit tálaltam leírást róla, szerepelt a "fishing" szó és az nem jó :) picit bepánikoltam, mert rákattintottam.
A kérdésre a válasz: ;)
Ez egy FB-s biztonsági szolgáltatás. Az FB letiltja a felhasználó fiókját, ha úgy gondolja hogy valami nem stimmel és ezzel a "script"-el kell azonosítania magát.
Milyen esetekben jön be az FB-n a roadblock?
0. a jelszavad megváltozik, kapsz egy emailt és és van benne egy link, ha nem te tetted volna és így visszahozhatod a fiókot az élők sorába
1. proxy-ról jelentkezel be
2. VPN-ről jelentkezel be
3. adathalászatba futottál bele és megszerezték a belépésedhez szükséges adatokat - proxy-ról jelentkeznek be a fiókba, hogy ne lehessen azonosítani őket
Mi a teendő?
Azonosítod magad. Fel fog tenni olyan kérdéseket, amiket mint felhasználó csak te tudhatsz. Pl feldob véletlenszerű fotókat és be kell jelölnöd az ismerősöket.
Még egyszer elnézést mindenkitől, akit magammal rántottam a pánik irányába :)
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!