Hogy bírnám a 98se-t rákötni a router-re (TL-WR542G) így az internetre?
Figyelt kérdés
Van 3 gépem meg egy routerem és így szeretném ezt is rákötni hogy tudjak róla netezni. Az egyiken XP van a másikon Win 7 és ezek jól is mennek.Az utolsón van 98-on és ezen nem tudom összehozni.Ip címét beállítottam már meg átjárónak a router ipcímét+(alhálózati maszkot is) de nem akar menni. De látszik valami mintha próbálkozna de akkor sem megy. Kérem aki tud az segítsen. (Rendszer elég erős hozzá pedig)2011. jan. 23. 11:02
1/6 anonim válasza:
szerintem nem bírnám... de nem hiszem hogy xp előtti op rendszeren menne nekem is ilyen van de nem találtam rajta semmit ami jelölné hogy milyen op rendszer kell hozzá
2/6 anonim válasza:
Minden beállítást tegyél automatikusra (DHCP kliens). Ha a routeren engedélyezve van a DHCP (99% hogy van, ez az alapértelmezett), IP címet, minden hálózati beállítást a routertől fog megkapni a gép.
Ha nem menne, az adapter beállításainál ellenőrizd telepítve van -e a TCP/IP protokol. Win98-nál nem biztos hogy alapból fel van rakva.
3/6 P.O.C. válasza:
Amelyik gépen elfut A Windows 98 Gold vagy SE, azon a Windows 2000 is szépen muzsikál. Az pedig az XP elődje és a hálózatkezelése is megegyezik. És szinte minden böngésző megy rajta, ami XP-n is megy.
5/6 A kérdező kommentje:
Van TCP/IP rajta s autóra raktam mindent de sajna úgy sem akar menni. :(
2011. jan. 23. 13:00
6/6 anonim válasza:
'98-ra már nincs támogatás, ezért nem kap frissítéseket, ezért veszélyes lehet arról netezni (vírusok, férgek, stb). Gondolom azért van rajta '98, mert elég öreg gép lehet. Sztem tegyél rá valami Linux-ot (pl.: DSL, Puppy, ezek elég könnyűek - 100MB körül van a telepítőjük), azzal egyszerűbben menni fog, vagy ha nem, akkor elég jó közösségük van, ott tudsz segítséget kérni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!