Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A laptopomon nem jön be a...

A laptopomon nem jön be a hálozati net, légyszi valaki segítsen, mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés

Ha bedugom a kábelt, érzékeli a laptop és kiírja hogy automata ip cím lekérése folyamatban. Majd kiírja hogy nem sikerült, és nem fogad semmi adatot, szóval nem csatlakozott fel. A javítást felajánlja, hogy új hálozati címet kér le, de nem sikerül neki.

A vezeték nélküli net működik rendesen.

Köszönöm annak, aki segít!:)

2011. jan. 18. 17:09
 1/9 Pj0tr ***** válasza:

Milyen hálózat?

Az üzenet azt jelenti, hogy a lokális/helyi hálózaton megpróbál egy DHCP szervert keresni - ennek a feladata, hogy amikor egy gép bejelentkezik ad neki jó pár infót, úgy mint mi legyen az IPje a gépnek, milyen gatewayen keresztül kap netet, milyen DNS kiszolgálót használjon - azonban vagy nem talál vagy úgy van beállítva, hogy csak bizonyos gépekkel álljon szóba.

Jó lenne tudni, hogy pl routert használsz, vagy egy gép osztja szét a netet esetleg közvetlenül a net megy a gépbe (pl a diginél) vagy van-e előtte valamilyen modem...

2011. jan. 18. 17:22
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors segítséget! :)

Helyi kapcsolat.

Modemen keresztül megy be. Az lehet a gond, amit írtál, ugyanis nem ír ki alap átjárót, DNS és WINS kiszolgálót.

Megtudom valahogy csinálni?

2011. jan. 18. 17:29
 3/9 anonim ***** válasza:

Pont mostanában olvastam erről, nem tudom segít-e, de egy próbát megér...

[link]

2011. jan. 18. 17:30
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ha semmi sem működik, letöltöm és kipróbálom! :)
2011. jan. 18. 17:43
 5/9 Pj0tr ***** válasza:

Bevallom wifi-s modemmel még nem hozott össze a sors. Tuti, hogy nincs a modem rákötve egy routerre? :)

Ha közvetlenül dugod a modembe, akkor nézd meg a szolgáltatódtól kapott papírokat. Létre kell hozni a kapcsolatot a hálózati beállításoknál. (Talán PPPoE-s fajtát) és a szerződésen lévő adatokat (felhasználónév,jelszó) meg kell adni. Utána pedig a létrejött kapcsolattal csatlakozni kell.

2011. jan. 18. 19:11
 6/9 A kérdező kommentje:

Uhh, szerintem elírtam, vagy te értetted félre. De szerintem én írtam el! Xd A moden nem wifis, csak a laptop tud wifit is fogni. Az működik rendesen, csak nincs a közelben wifi. Ezért szeretném a kábelre rákötni a laptopot.

Hmm, a papírokat majd akkor előkeresem. Köszi! :D PPPoE ez nem tudom mi. :S

2011. jan. 18. 20:12
 7/9 Pj0tr ***** válasza:

Oké. Már kezdem érteni. Akkor az a tény teljesen irreleváns, hogy a wifi megy.

Akkor a következő a biztos válasz. A szolgáltatói papíron lépésről lépésre leírják, hogy melyik operációs rendszer esetében mit kell csinálni. A papír mindenképpen kelleni fog, hiszen azon vannak a felhasználói adatok. Azután menni fog.

2011. jan. 19. 11:35
 8/9 A kérdező kommentje:
Előkerestem minden papírt, de semmi ilyen jellegű leírást nem találtam :S:S
2011. jan. 22. 15:00
 9/9 Pj0tr ***** válasza:
Én speciel a diginél vagyok. Három cuccot adtak. Szerződés, igénylőlap és a bekötési leírás. A felhasználónév jelszó párosításnak mindenképpen meg kell lennie. A bekötést megnézheted még esetleg a szolgáltatód honlapján, de azt hiszem a legegyszerűbb az lenne ha felhívnád az ügyfélszolgálatot és ott lépésről lépésre elmagyarázzák, hogy annál a szolgáltatónál mit kell tenni. Persze telefonba nem biztos, hogy olyan adatokat is megadnak mint felhasználónév/jelszó, de a többiben 100%, hogy tudnak segíteni.
2011. jan. 22. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!