A laptopomon nem jön be a hálozati net, légyszi valaki segítsen, mi lehet a probléma?
Ha bedugom a kábelt, érzékeli a laptop és kiírja hogy automata ip cím lekérése folyamatban. Majd kiírja hogy nem sikerült, és nem fogad semmi adatot, szóval nem csatlakozott fel. A javítást felajánlja, hogy új hálozati címet kér le, de nem sikerül neki.
A vezeték nélküli net működik rendesen.
Köszönöm annak, aki segít!:)
Milyen hálózat?
Az üzenet azt jelenti, hogy a lokális/helyi hálózaton megpróbál egy DHCP szervert keresni - ennek a feladata, hogy amikor egy gép bejelentkezik ad neki jó pár infót, úgy mint mi legyen az IPje a gépnek, milyen gatewayen keresztül kap netet, milyen DNS kiszolgálót használjon - azonban vagy nem talál vagy úgy van beállítva, hogy csak bizonyos gépekkel álljon szóba.
Jó lenne tudni, hogy pl routert használsz, vagy egy gép osztja szét a netet esetleg közvetlenül a net megy a gépbe (pl a diginél) vagy van-e előtte valamilyen modem...
Köszi a gyors segítséget! :)
Helyi kapcsolat.
Modemen keresztül megy be. Az lehet a gond, amit írtál, ugyanis nem ír ki alap átjárót, DNS és WINS kiszolgálót.
Megtudom valahogy csinálni?
Pont mostanában olvastam erről, nem tudom segít-e, de egy próbát megér...
Bevallom wifi-s modemmel még nem hozott össze a sors. Tuti, hogy nincs a modem rákötve egy routerre? :)
Ha közvetlenül dugod a modembe, akkor nézd meg a szolgáltatódtól kapott papírokat. Létre kell hozni a kapcsolatot a hálózati beállításoknál. (Talán PPPoE-s fajtát) és a szerződésen lévő adatokat (felhasználónév,jelszó) meg kell adni. Utána pedig a létrejött kapcsolattal csatlakozni kell.
Uhh, szerintem elírtam, vagy te értetted félre. De szerintem én írtam el! Xd A moden nem wifis, csak a laptop tud wifit is fogni. Az működik rendesen, csak nincs a közelben wifi. Ezért szeretném a kábelre rákötni a laptopot.
Hmm, a papírokat majd akkor előkeresem. Köszi! :D PPPoE ez nem tudom mi. :S
Oké. Már kezdem érteni. Akkor az a tény teljesen irreleváns, hogy a wifi megy.
Akkor a következő a biztos válasz. A szolgáltatói papíron lépésről lépésre leírják, hogy melyik operációs rendszer esetében mit kell csinálni. A papír mindenképpen kelleni fog, hiszen azon vannak a felhasználói adatok. Azután menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!