Hogyan lehet megosztani az internetet? Egyáltalán meg lehet? Bocs analfabéta vagyok ehhez.
Figyelt kérdés
Van egy internet előfizetésünk, de 2 gépre is szeretnénk netet. Nem baj, hogy lassabb lesz meg hasonlók, csak az érdekelne, hogy meg lehet-e osztani? Ha igen hogyan? Pl. milyen kábel/vezeték kéne?2011. jan. 17. 19:58
2/7 anonim válasza:
lehet router-el :) wifis vagy kábeles.
3/7 anonim válasza:
Veszel egy Routert, elég olcsón lehet már kapni alapmodelleket (+ adnak hozzá egy kábelt, ám ez néha túl rövid), veszel hozzá (egy vagy több) kívánt méretű kábelt (méterre lehet kérni, olcsó ez is), routerhez adnak cd-t, bedugod a router különálló részébe az internet kábelt, az egybefüggő (általában 4) lyuk közül bedugod vmelyikbe a kábelek egyik végét majd a másik végüket a gépekbe, cd-t beteszed, onnantól meg belövöd a felhasználó jelszót és mehet is a net
4/7 anonim válasza:
Én úgy 2-3 éve 11 ezer forint körül vettem egy TP-LINK WIFi routert amihez járt ingyen wifi USB stick is. Ennél több nem is kell, mert bedugod a modembe a routert, a routerből vezetékkel - akár azzal ami most is van - összekötöd a mostani géppel amin internet van, a másik gépbe - amire akarsz netet - abba meg bedugod a wifi USB-t.
5/7 anonim válasza:
azé nem mindegy hova dugdosod azokat a kábelokat. wan-ba kell azt dugni amiböl jön a net a többit a gépbe
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezzel asszem nem lesz baj. Akár én is meg tudom csinálni.. :P
2011. jan. 17. 20:15
7/7 anonim válasza:
Nem nagyn adnak már a routerekhez CD-t, böngészőből megy a beállítás. Meg ha adnak is, csak egy pdf van rajta.
Ha a gépeket összeraktad, akkor az egyiken indítani kell egy böngészőt és beírni a böngészősávba, hogy:
192.168.1.1
Ez a router belső IP címe, itt lehet állítgatni a dolgokat.
Ha nevet, jelszót kér, akkor az általában admin/admin szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!