Hogy lehetne kideríteni hogy Magyarországon egy mobiltelefon fekete listára került-e?
UK-ban élek és találtam egy Nokia N86-os mobilt,de mivel az eredeti tulaja be jelentette hogy elveszett ezért az IMEI száma fekete listára került minden szolgáltatónál és a továbbiakban nem lehet hívást kezdeményezni vagy fogadni vele semmilyen UK hálózatban..Van egy online oldal,ahova ha beírom a telefon IMEI számát akkor meg mondja hogy fekete listán van-e itt UK-ban vagy sem...AZ érdekelne hogy van-e olyan magyar oldal ahol ugyan ezt megtudnám nézni csak Mo-ra vonatkozva hogy ott fekete listán van-e...Mivel az IMEI szám a nemzetközi azonosító száma a telefonnak,ezért tartok tőle hogy esetleg otthon is (hála az EU-nak) fekete listára került és felesleges haza küldenem...Hoyg az IMEI szám fekete listára kerül-e az első sorban a hálózattól,illetve a jogszabályoktól függ.Itt UK-ban ha egy hálózatnál fekete listára kerül egy telefon,akkor minden hálózatban kötelezően fekete listára kell rakni ezt 2002-ben vezették be,előtte csak 2 hálózat rakta az elhagyott és ellopott telefonokat fekete listára.Nem tudom ezen a téren milyen nemzetközi jogszabályok érvényesek az EU országokra és azok mobil hálózat szolgáltatóikra?
Előre is köszönöm a választ.
"UK-ban élek és találtam egy Nokia N86-os mobilt"
és persze eszedbe se jutott, hogy visszaadd a tulajnak...
Van ilyesmi szabályozás nálunk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!