Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Valaki feltörte az iwiw-em?

Valaki feltörte az iwiw-em?

Figyelt kérdés
2napja hogy minden délután nem tudok rámenni az iwiwre.Most az egyik ismerősöm megnézte hogy mikor voltam fenn utoljára és kiírta hogy 21.54.De valójában 14.00kor engedett be utoljára.Kértem jelszóváltoztatást de nem engedi.Hiába írom be a kódot.
2009. jan. 29. 22:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Valószínű. Írj az iWiWnek, ők még talán tudnak tenni valamit.
2009. jan. 29. 23:01
 2/7 A kérdező kommentje:
tegnap is írtam de nem válaszoltak.Nem deríthetem ki valahogy?Máshova írhatnék?
2009. jan. 29. 23:05
 3/7 A kérdező kommentje:
Mármint hogy deríthetetm ki hogy ki törte fel?
2009. jan. 29. 23:06
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az enyémet is feltörték. kb 1 hónapja. Este 10-ig dolgoztam, de 20.45-kor bejelentkeztem. Érdekes. Én megváltoztattam a jelszavam, és annyi volt. De az ismerőseim is panaszkodnak, ugyanerre, de ők utánajártak, és v.mi hiba. Van olyan, h én is kb 20*ra tok belépni. Ez az iwiw hibája is lehet.
2009. jan. 29. 23:32
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy csak próbálkoztál belépni, de nem engedett akkor. Viszont a rendszer érzékelhette, hogy belépsz, és elmentette az időt. Egyáltalán nem biztos, hogy feltörték.
2009. jan. 29. 23:34
 6/7 A kérdező kommentje:
Eggyáltalán nem fogadaja el a jelszavam.Próbáltam a jelszómodosítással,amit kiküldenek.De az sem megfelelő.A freemail-on megnéztem hogy jött e levelem az iwiw-en.Rákattintottam arra hogy üzenet megnézése.és nagy nehezen kiadta a levelet.De ahhoz be kellett volna hogy jelentkezzek.
2009. jan. 30. 00:26
 7/7 anonim ***** válasza:

Módosítsd a jelszavad. Az e-mail-est is. (Mert lehet, hogy csak azt törte fel - az iwiw már jött vele.)

És nem feltétlen kellett "törnie"!!!

A legtöbb támadó nem kódokkal, progikkal manipulál.

Sokkal gyakoribb (úgy 50 esetből 49-nél), hogy vagy kitalálja a jelszavadat, vagy hagyod, hogy a böngésző megjegyezze, esetleg nem lépsz ki, és ő használja utánad a gépet.

Tehát:

- Jelszavad ne legyen értelmes szó! És a jelszóemlékeztetőben se írj olyat, amiről valaki rájöhet. (Pl.: "macskám neve").

- Legyen benne nagybetű, kisebtű, szám, és egyéb karakter. És legyen legalább 8 karakter hosszú.

- Ha már nem iwiwezel (de vonatkozik ez másra is), lépj ki rendesen, ne csak a böngészőt zárd be.

- Ne hagyd, hogy a böngésző megjegyezze a jelszavadat.

- Ha más is használja a gépedet, akkor ne hagyd, hogy fel tudjon telepíteni bármit is rá. (Pl. Keyloggert, ami a karakterleütéseket naplózza.)

- Ha nyilvános helyről netezel, ezeket különösen tartsd be. Ráadásul nyilvános helyen lehetőleg ne lépj be a fontosabb helyekre (elsődleges e-mail, stb.), csak oda, ahova feltétlen muszáj. (Nem kizárt, hogy valaki rakott fel karakterleütés-naplózót. Bár elvileg a rendszergazda nélkül ez nem lehet, de talán kijátszották, vagy épp ő a ludas. De ez ritka.)

Az ilyen problémák oka nagyrészt magának a felhasználónak köszönhető.

2009. jan. 30. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!