Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Wifi router eltűnik az elérhet...

Wifi router eltűnik az elérhető hálózatokból?

Figyelt kérdés
Segítene valamelyikőtök mit lehet tenni, ha resetelésnél látja a routert, aztán pedig mindig eltűnik. Milyen beállítást kell megcsinálni rajta? Köszönöm!!
2011. jan. 3. 19:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Elő kell venni egy szép kalapácsot, egy jól irányzott ütéssel célbavenni, a szemetet a kukába hajítani...

Na jó, a viccet (ami annyira nem is vicc) félretéve: lehet hogy túlmelegszik, a gyagi routerettek ez az általános probléma (pl SMC), és kikapcsol. Vagy lehet gyárihibás... de az ilyen nem beállítás kérdése. Fizika meghibásodásról lesz szó, esetleg gyenge jelről. De az hogy reset után eltűnik... én a melegedésre voksolok. Próbáld meg hogy kihúzod 20 percre, és megnézed, utána meddig látható. Próbáld olyan helyre helyezni ahol ki tudja nyomni a hőt.

2011. jan. 3. 20:32
 2/15 A kérdező kommentje:
Szia. Egy pár óra kattintgatás után végre valahogy elértem, hogy lássa a hálózatot, csatlakozott is, de mégsincs net, azt írja, hogy korlátozott vagy nem valami ilyesmi. Így mi a helyzet szerinted? A melegedést kétleném, mert először másfél napig volt net, egyfolytában, melegen is. Legutóbb csak pár percre. Esetleg tudod mit kéne megnéznem, hogy nincs net, de már csatlakoztatva van?
2011. jan. 3. 21:23
 3/15 A kérdező kommentje:
Ha lenne valami ötlet, hogy mielőtt újra resetelném és kattintgatnék pár órán át HOL állíthattam el, hogy korlátozva van a hozzáférés? Mert a jelszót is elfogadta, s nem tűnt el, csak épp nincs net..:((
2011. jan. 3. 21:31
 4/15 anonim ***** válasza:

A korlátozott hozzáférés, abban az esetben ha korábban volt kapcsolat, szintén tipikusan annak a jele hogy a router már a végét járja, vagy esetleg kicsi a jel. Milyen márkájú routered van?

Az enyém ugyanezt csinálta, korlátozott kapcsolatot írt, meg hasonlók, 2 napig volt net, aztán 2 napig meg nem. Az említett SMC volt, na annak volt minden baja. Aztán kicseréltem egy normálisra, azóta minden tökéletesen működik.

2011. jan. 3. 22:13
 5/15 anonim ***** válasza:
Amit érdemes még megpróbálnod, hogy csatornát váltasz a beállításoknál. Lehet hogy a környéken lévő routerek azonos számozású csatornát használnak, ez bezavarhat. Illetve érdemes kikapcsolt tűzfallal próbálkozni, számítógépen, routeren egyaránt.
2011. jan. 3. 22:16
 6/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom ,hol tartasz,de általában 3 nap szokott lenni a legtöbb embernek a router beállításának az ideje .
2011. jan. 4. 05:51
 7/15 A kérdező kommentje:
sziasztok. A router linksys g 54(ilyesmi,emlekezetbol irom).2 eves. Csatornat valtottam, tuzfalat kikapcsoltam. Egy masik gep kabellel csatlakozik hozza, ott minden rendben. A wifis gepet pedig mondom ledobta a netrol aztan ujboli resetelesig eltunt az elerheto halozatokbol. Ezt csinalta 3szor. Most megvan a halozat, csatlakozik is,csak epp nincs net. Ez azt jelentheti tenyleg(egyik valaszolo),h tonkrement a router?en mar 2 hete probalom megcsinalni..
2011. jan. 4. 13:42
 8/15 anonim ***** válasza:
Firmware frissítést neki.
2011. jan. 4. 17:22
 9/15 anonim ***** válasza:
Szerintem nem ment tönkre semmi,csak ezzel az agyonbonyolított szerkentyűvel (router)most még nem bírsz el. De türelem és összefog jönni.
2011. jan. 4. 19:22
 10/15 A kérdező kommentje:
csak a router beállításokon múlik vagy a gépen is állítani kell, amelyik próbálja fogni a vételt? vezeték nélküli kapcsolatokban kell ott állítgatni valamit?
2011. jan. 4. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!