Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért nem tudok aludni? Ebből...

Miért nem tudok aludni? Ebből nagy baj lesz! Hogyan álljak vissza?

Figyelt kérdés
Üdv! Nagy bajban vagyok, és segítségre volna szükségem! 14 éves lány vagyok, és kb. október óta, (tehát már hónapok óta) nem tudok aludni! Az elején mindig időben (22körül) feküdtem le aludni, aztán ebből 23lett, majd hajnal 1, most pedig éjjel már SEMMIT nem alszom! Csak forgolódom... És mivel szünet volt,így még rosszabbá vált,mert nappal ugyebár kipihentem magam, és éjjel nem voltam álmos! De iskolaidőben is, akárhogy lefáraszttotam magam vagy csak nehezen aludtam el, vagy nem is. De ha el is alszom, gyakran felébredek. Anyukám is tisztában van ezzel, mert hallotta éjjel, hogy mászkálok, bekapcsolom a tv.-t stb. Nyugtató akart adni, de féltem bevenni, mert nem akarok nyugtatókon élni. Orvosnak meg nem szerettem volna szólni, azt hittem, egyedül is megoldom, de ez így már nem mehet tovább! Félek, hogy következményei lesznek! Esetleg lehet a stressz az oka? A tanulás miatt idegeskedem, de szerintem ennyire azért nem! Vagy összefügghet azzal, hogy nemrég kezdtem menstruálni? Én már komolyan nem tudom, mit tehetnék... Valami módszert, tanácsot tudtok adni, hogy jól aludjak? Vagy legalább az okát nem tudnátok megfejteni? Várom a válaszokat! Előre is nagyon köszönöm.
2011. jan. 3. 04:27
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha bármilyen kólát vagy energia italt fogyasztasz, azt felejtsd el.Egy életre.Erős teát se igyál már este.A tanulás miatt ne idegeskedj, csak tanulj tisztességgel.

Feküdj le 21 órakor és olvass az ágyban.De ez csak egy jó tanács, nem orvosi segítség!

2011. jan. 3. 05:22
 2/4 anonim válasza:
lehet hogy változtattál valamit az étrendeden, álj vissza. ha éjjel nem alszol és másnak iskola kkor mikor alszol.
2011. jan. 3. 05:27
 3/4 anonim ***** válasza:
A stressztől lehet, de a kávétól, kólától is. Nyugi, ha nappal nem alszol, visszaáll a rend előbb utóbb. Próbálj meg este tanulni, lehetőleg valami unalmasat, attól elálmosodsz. Vagy írj meg 1 régóta halogatott leckét. Nyugtatót inkább ne, amíg az orvos nem utasít erre.
2011. jan. 3. 05:59
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válszokat, kólát és energiaitalt sosem iszok. Szerencsére. Egyébként ma mentem ideggyógyászatra vissza, kivizsgáláson voltam a folytonos fejfájásaim miatt. Amik néhány tanácsot megfogadva enyhültek. És azt iss stessznek tulajdonította az orvos, szóval...
2011. jan. 3. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!