Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogykell beállítani a rotert?

Hogykell beállítani a rotert?

Figyelt kérdés
Adott egy switch amire 3 gép van kötve és van a switch-be még egy hely ha oda bedugom a wifi routert és alapbeállításokon rákapcsolódok a laptopommal akkor nem jó az internet viszont ha router nélkül (kábellel) kötöm a switch-re akkor van net! Hogy kell beállítani a router hogy a switch után wifin keresztül tudjak a laptop-ommal netezni? (remélem érthető voltam ,nem nem nagyon tudtam ezt jól megfogalmazni :)
2010. dec. 31. 14:34
 1/3 anonim ***** válasza:

Először is nem "roter" hanem "router".

Rákerese a routered gyártójára, ott megtalálod az IP címet amin keresztül eléred a router beállításait. Majd szépen beállítod... a titkosítást, meg amit akarsz.

Meg hogy egyáltalán menjen rajta a WIFI.

2010. dec. 31. 15:03
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem tök zagyva amiket írsz...

Ha van wifi, akkor minek switch?

Ha van routered, akkor minek switch?

2011. jan. 2. 01:50
 3/3 Hintalow ***** válasza:

A switch-et feleslegesnek érzem, mivel a router egyben 4 portos switch is, tehát az összes gépet wifin/kábelen rá lehetne kötni, viszont ha mindenképpen a switch is kell:

a bejövő netkábelt a router wan portjába, és a router egyik lan portjába kell a switch, amibe utána mehetnek a gépek.

2011. jan. 2. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!