Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » D-Link DIR-300 beállítása mi?...

D-Link DIR-300 beállítása mi? Hogy telefonon is legyen wifis net? Magyarul!

Figyelt kérdés

Igazából laptopon van netem. De mobilon is szeretném ha menne a wifi. Állítólag router beállítási probléma.

Ez alapján van beállitva:

ftp://ftp.dlink.hu/dir/dir-300/documentation/dir-300_csak_wifi.txt

telom x10 mini pro

2010. dec. 28. 19:22
 1/4 anonim ***** válasza:

na először is nem a routerrel van a gond, hanem a telefono kell megnizni, hogy lehet-e vele wifit venni, ha igen akkor még emlékszel-e a jelszóra ha igen akkor (nem tom hogy van az x10, nekem samsung omnia gt-b7300-am van) rá kell csatlekozni a netre, ha nem engedi akkor először valahol be kell állítani a jelszót, ha rámegy és úgy van beállítva a wifi akkor meg kéri a jelszóót ha nincs akkor léplj tovább

remélem érthető voltam :)

2010. dec. 28. 19:54
 2/4 A kérdező kommentje:

nem értelek. telom azt irja ki wifin, hogy csatlakoztatva.

Sztem ez a gondom!

8. Miért nem tudok kapcsolódni egy nyílt Wi-Fi hálózathoz?

Mert a router, amihez csatlakozni akarsz, szűri a készülékek MAC dress -ét.

Attól, hogy egy Wi-Fi hálózat nincs levédve jelszóval, még nem jelenti azt, hogy bárki csatlakozhat rá. A routereken be lehet állítani hogy az IP címet DHCP ossza ki, vagy pedig minden egyes MAC adress saját IP címet kapjon. Ha a te eszközöd MAC -je nincs a listán, nem kapsz IP címet, így nem fogsz tudni csatlakozni a hálózatra.

Nos ezt hol állítom be routeren?

2010. dec. 28. 20:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha MAC-szűrés lenne a routereden, akkor már a laptopod MAC-címe be van állítva rajta, hiszen azon van net. Na már most, Te állítottál be ilyesmit? Mert ha nem, akkor egyáltalán nem lehet rajta MAC szűrés.

Azt meg nagyon nem ajánlom, hogy kódolás nélküli WIFI hálózatot üzemeltess otthon, mert akkor bárki tud a neteden lógni, de simán látja is, hogy mit csinálsz.

Valószínűleg a telefonnal van a gond, biztos, hogy csatlakozott a hálózatodhoz, nem véletlenül valami másikhoz?

2010. dec. 29. 03:15
 4/4 A kérdező kommentje:
Felhívtam a sony ügyfél szolgálatát. Ott azt mondták csináljak egy szoftver repair-t a Pc companational. És ha akkor se megy akkor valszeg a routert nem támogatja a telefon. Majd megnézem egy nyilt wifis helyen. Ha ott se megy akkor telo gond! Amúgy kösz!
2010. dec. 29. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!