Hogyan tudtom lecsökkenteni a videó méretét virtualdub-al? Úgy hogy megmaradjon a minőség vagy csak kicsit romoljon.
Hello
Elsőnek is sztem ne VirtualDubot használj, ezt csak azért mondom mert azt nem ismerem, viszont ha letöltöd az ingyenes dvdvideosoft programcsomagot, abban találsz rá programot, és sztem egyáltalán nem bonyolult a kezelése.
Egyébként nem árt tudni hogy milyen minőségi adatokkal rendelkezik a video, hogy tudd min mennyit érdemes állitani.
én a TMPGEnc Xpress-t ajánlom, nem nagy program (30MB), de szépen dolgozik és viszonylag gyorsan...
Virtualdubot csak azért nem ajánlom, mert kicsit nehéz használni szép kódoláshoz (ha dvdről szedsz cuccot akkor nem annyira problémás (GKnot). De a 2 mentet (szép minőség jó bitrátával) be kell állítani neki kézzel...
Erre találtam pár leírást: [link]
Milyen codec-kel van tömörítve amit felvettél?
VirtualDub-ban a Video/Compression menüben válaszd valamelyik mpeg4-es típusú tömörítést (xvid,divx,és még egy csomó, feltéve hogy van telepítve ilyesmi).
Utána az "Audio/Compression" menüben is válassz egy tömörítést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!