Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi a különbség a kettő interne...

Mi a különbség a kettő internet között?

Figyelt kérdés

DSL kiscsomag 2048 /768Kbit / s sebesség, 1024 /256

Kbit/s garantált sávszélesség (4 900 Ft havonta)

ADSL 8 Mbit ( 8192 Kbit letöltési sebesség, 512 Kbit

feltöltési sebesség, garantált 1024/256 Kbit) (6 900 Ft havonta)

Régen ADSL volt nálam és vezetékes telefon egyáltalán nics.

Melyiket éri meg jobban megkötni? Mind a kettőt megtudják nálam kötni?

Melyikkel mennyi idő alatt jön le egy 700mb-os film és hogy kell kiszámolni? mert nem akarom mindig itt megkérdezni

köszi a válaszokat

2010. dec. 6. 20:36
 1/6 A kérdező kommentje:
a garantált sávszélesség ugyan akkora akkor miért ilyen nagy az ár különbség?
2010. dec. 6. 20:39
 2/6 anonim ***** válasza:

Ezeket a Kbit értékeket 8-al kell elosztani akkor kapod meg, hány kb/s valójában a net sebessége.

Tehát az első azaz a 2 Megabites net valós sebessége 256 kb/s a 8 Megabites net sebessége pedig kereken 1Mb/s

Mindkettő elméleti maximum.

Egy 700Mb-os film ami 716800kb az első nettel 46 perc alatt jön le, a 2.-al 700mp (met 1Mb/s) azaz 11 perc alatt

2010. dec. 6. 20:43
 3/6 anonim ***** válasza:
mert az ADSL-el tölthetsz sokkal gyorsabban is mint a megadott minimum, de a DSL-el csak max kétszeresen. Láthatod 2 vs. 8Mbit. Mondjuk röhej, nekem kábelnetem van, 2048/128 de ebből ez a garantált minimum is. Nincs semmiféle feleakkora meg ilyen dumák. És mindig +10%áal gyorsabb a netem mint ami benne van a csomagba.
2010. dec. 6. 20:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Mert a garantáltnál többet kapsz, az elméleti maximumot közelíti, de bármi gebasz van a rendszerrel, hozza az 1 Megabit sebességet akkor mossák kezeiket reklamálni sem tudsz
2010. dec. 6. 20:44
 5/6 anonim ***** válasza:

Azért a különbség, mert azért nem a garantálttal jön a letöltés, hanem sokszor jóval többel, és akkor már látszik a letöltési idő különbségből.

Azt honnan fenéből tudhatná bárki, hogy a Te lakhelyeden (azt sem tudni hol laksz)milyet tud a szolgáltató (azt sem tudni ki lenne a szolgáltató) bekötni.

Egy bizonyos mennyiség letöltése sohasem számolható, mert egy dolog a technikai lehetőség és a Te előfizetésedből adódó elméleti sávszélesség, és teljesen más mennyivel enged tölteni, aki adja az anyagot!

Ha pl. fizetek egy letöltőhelyen akkor kaphatok 2Mb/secundumot, ha nem akkor (Freeben)csak 100kb/secundummal ad. Ekkor teljesen mindegy, mennyit "ér" az én előfizetésem.

2010. dec. 6. 20:49
 6/6 anonim ***** válasza:
20:49-nél a pont.
2010. dec. 7. 05:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!