Meg lehet úgy osztani a netet hogy egyszer routerhez kötöm, egyszer pedig vezetékesként használom?
Nem értek nagyon a nethez, és routerhez sem, nem tudom hogy lehet megoldani.
Az lenne a lényeg hogy van a vezetékes netem, és ha vennék hozzá routert akkor rá lehetne csatlakoztatni? Vagyis ha én routerhez csatolnám a vezetéket akkor osztaná az egész házban, de ha gyorsítani akarnám a gépemen a netet, akkor levenném a routerről, mert azt hallottam hogy lassítja rendesen.
Azért lenne nekem ez fontos, mert kapok egy wifizésre alkalmas telefont, és gondolom a vezetékes nem osztja meg a házban. (Szólj ha tévedek)
Viszont ha routerhez kapcsolnám akkor tudnék wifizni a telóról.
Előre is köszönöm a válaszokat!
a router az alapján használja a netet, hogy mennyien használják
teszemazt van egy 15 megás neted 3 gépre
de ebből csak 1 van bekapcsolva, akkor a 15 mega 1 gépre jut
ha 2 van bekapcsolva, akkor 7.5, ha 3, akkor 5
azzal viszont számolj, hogy a wifi lassabb, mint a vezetékes, szóval nem lesz drámai sebességváltozás
azt tudom, de ha itthon vagyok nyílvána gépet használnám, de ha megyek lefeküdni, akkor lehet még kicsit neteznék a mobilon, és akkor meg a gép nem menne.
De végülis akkor meg lehet oldani hogy egyszer routerhez egyszer pedig a modemhez kapcsolom a vezetéket, így váltogatva a két mód között?
Valami ilyen fog lenni nálatok is :
De ha jól értelmezem ezt a képet, akkor ez úgy van hogy a netkábelnek a vezetékét a routerhez kötöm. De én nem így szeretném.
Úgy gondolom ezt a kérdést hogy egyszer ehez máskor ahoz kötöm, nem egyszerre! Tehát amikor rákötöm a routerre akkor legyen az egész házban net, de amikor nem akarom akkor kihúzom a routerből a vezetéket, és a géphez kötöm.
Meg lehet ezt így oldani?
Lehetni lehet, csak nincs értelme.
Az átlagos jelenlegi routerek 100mbit sávszélességűek, az átlagos Internet kapcsolat sebessége ez alatt van bőven.
Számoljunk, ha van egy 20mbit/s-es kapcsolat, azt egy vezeték nélküli router szépen kiszolgálja, mivel a G-s szabvány 54mbit sebességű - azaz oda-vissza simán lefedi a sávot egy gépnél.
Ha a router tud quality of service-t, akkor meg lehet prioritást adni a forgalomnak illetve a portoknak, tehát beállíthatod, hogy a játékokat előre vegye a kommunikációban. Ilyenkor a másik gépen ülő web élménye nem lesz olyan jó, de a te gépeden a játékokban meg sem érzed a másik gépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!