Hogyan tudnám növelni a sávszélességemet?
Szóval UPC Fiber Power 60 as internetem van ami egy kedvezmény révén most Fiber Power 120 ami azt jelenti, hogy 120 / 10 Mbit/s
Az internet két gépre (egy asztali számítógépre és egy laptopra) megy router közvetítésével(TP-Link 54mbit)
Szóval, mostanság elég lassúnak tűnik nekem az internet és most felmentem SpeedTest-re és meglestem, hogy hogy s mint is van a le és fel töltésem. Ezt kaptam:
2.48Mbit letöltés és 18 a pingem (Nem tudom, hogy mennyi a fel töltésem)
Megnéztem egy másik speedtestel és ott meg
5163kb/secle és 1051kb/sec fel töltésem van. Nem vagyok egy nagy számítógép zseni de azt tudom, h ha az előzőt átváltom akkor nem egyezik a két adat.
Nos! Mi lenne erre a sávszélességre és a routerre az ideális le/fel töltésem? Miért ilyen kevés ahhoz a 120/10mbit hez képest? Hogyan tudnám esetleg növelni?
Utólagosan megjegyzem, h packet lossos is vagyok:)
És még azt szeretném kérdezni, hogy hol és hogyan tudom a gépekre különböző sávszélességeket elosztani?
54mbit-es router nagyon gyenge manapság. 150 mbit, amit minimálisan vehetsz otthonra, ennyit minimum érdemes használni.
A packet loss azért van, mert a Wlan nem isteni találmány, sok más rádiójel (telefon, villanymotorok) a levegőben zavarja, az elektromos vezetékek is sugároznak.
ha teheted, használj kábelt a notebookhoz is. Nemcsak biztosabb (gyorsabb) a kapcsolat, hanem kevésbé zavarérzékeny is.
a két gép között a sávszélesség automatikusan eloszlik, fontosság szerint, ezt hívják QoS, Quality of Service szolgáltatásnak.
Ha jól értem, lényegesen lassúbb a routered, mint az interneted. Azt csak tippelem, hogy a Lan-od, meg 10/100 as.
Vagyis ha tényleg 120 Mb/sec lenne a sebessége az internetednek, magad fognád vissza két csapdával is. A PC-d milyen?
áltl 192.168.1.1 a router címe
chanel tp linknél a wireless menüpotban chanelt kell változtatni!
így hiába vennél jobb routert, ha mással összeakadna :D
D-Link DIR-600 Wireless N 150Mbps Router 4 Port 10/100 Switch
7.563Ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!